2023 12. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2023 18:14
Bugün hemen hepimiz en azından bir sosyal medya mecrasında bulunuyoruz. Sosyal medyada sergilediğimiz karakterimizin yaptıkları sanki sadece o mecrayı etkiliyor, orada yaşanıyor, orada bitiyor gibi geliyor olabilir. Ne var ki hepimiz bu mecralarda farklı karakterler sergiliyor ve olmadığımız kimliklerimizle ön plana çıkıyoruz çoğu zaman. Günlük hayatta yaptığımız her iş amel defterine yazıldığı gibi sosyal mecralardaki faaliyetlerimiz de dijital ayak izi olarak kalıyor. Bir nevi orada da kaçamıyoruz yaptıklarımızdan gibi ama bu yine de bizi korkutmuyor. Hiçbir amelimiz anonim değildir bunun farkında olmak lazım. Kimi kandırıyoruz değil mi? Bunun yanında normal yaşantıda riya, iftira, kibir, teberrüc, yalan, laf taşıma, zan, gıybet ne kadar günahsa aynen sosyal medyada da bu ameller günah olarak kaydedilmektedir. Bu anlamda kitap gerçekten sosyal medyada belki mütemadiyen yaptığımız yanlış davranışlarımızı gözler önüne seriyor. Nasıl gündelik yaşantımızı şekillendiren ve bize klavuzluk eden bir ilmihal varsa aynen bu ilmihal sosyal medya için de zaruridir. Severek ve bolca istifade ederek okuduğum bir kitap oldu. Şiddetle tavsiye ederim.
Araştırma-İnceleme
Gençler İçin Sosyal Medya İlmihaliAbdülaziz Kıranşal · MGV Yayınları · 20211,147 okunma