Puan vermedi·510 syf.····Okunma: 30 Haziran 2023 11:50 Ben bu kitabı çok sevdim!...
Bu kitabı sevmemin sebebi dinsel fanatiklerin nasıl geliştirildiğini ve sürdürüldüğünü haremlerin nasıl inşa edildiğini ve çalıştığını ve yüksek makamların bilgiyi nasıl kullandığını - daha doğrusu eksikliği - mükemmel bir gerçekçilikle göstermesidir.
Kana ve intikama susamış genç, saf adamların zihinlerini yönlendirmek ve dogmayı sürdürmek için yaşam, maneviyat ve genel olarak insan varlığı hakkında bilgi veren eşsiz bir eser bu kitap
Bu kitabı çok sevdim çünkü düşman, kahramandan daha havalı, ta ki kahraman düşman olana ve düşman da kahraman olana kadar ki bu daha da havalı.
Bu kitabı çok sevdim çünkü -ist ve -izm ile biten kelimeler bir noktadan sonra sığ, boş ve anlamsız hale geliyor. Çünkü kahramanımız/anti-kahramanımız, kendi dogmasını dünyaya getirmek için aynı araçları kullanarak, aşırı ve yenilikçi -hatta haylazca- teknikleri kullanarak, çılgın ateşle ateşe karşı savaşır. .
Bu kitabı çok sevdim, çünkü bir Sloven tarafından yazılmış eski İran hakkında (düşünürseniz hiç mantıklı değil), büyük hikayelerin sınırları ve ırkı olmadığını kanıtlıyor. Vladimir Bartol ne üzerinde çalıştığını söylediğinde herkes ona gülüyordu; onun dışında kimse onun işine inanmadı. Bu hikâyeyi yazıp yayınlaması tam on yılını aldı ama ne yazık ki, o dönemin şartlarında kitap bir patlama, bir kıvılcım bile çıkmadı. Sadece bir avuç okuyucusu olduğu için bilinmeyene, bilinmeyene doğru sürüklenmeye ve boğulmaya mahkum gibiydi.
Uçsuz bucaksız bir su görüntüsü, çöle dalmadan önce, öbür dünyada onu bekleyen tatlı bakirelerin ve güzel bahçelerin hayalini kuran soğukkanlı bir katil olarak eğitilip beyninin yıkanmasının nasıl bir şey olduğunu görmeden ve hissetmeden önce, tam da ihtiyacınız olan şey. Her geçen anıyla ölmeye hevesli ve çaresiz. Yazar çok ustaca bakış açısını değiştirmeden ve tüm bunların nasıl olduğunu size göstermek için sizi sahne arkasına ustalıkla götürmekte.
Bu kitabı çok sevdim, çünkü verdiği gerçek mesaj anlayışımızın damarlarından yavaşça sızıyor ve yaşlandıkça ve dünyamız ve gerçekliğimiz dediğimiz şey hakkında daha fazla deneyim kazandıkça, her zamankinden daha gerçek yankılanıyor.
Şiddetle tavsiye ederim.