2023 14. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2023 16:03
Livanelinin çıkardığı son kitabı. Genel olarak kötü, vakit kaybı diyen ve hikayeyi beğenmeyenlere pek katılamadım. Tek eleştirim daha detay ve derinlemesine inilmesi gereken bir kitap olabilirdi. Kitap beni hiç sıkmadı okurken. İşiniz de yoksa oturup da bitireyim diyebileceğiniz bir kitap. Olay Egede balıkçı Mustafa adlı şahsın evlat edinme (çocuğunu denizde kaybetmiştir) adına verdiği mücadele ve suçluluk halinden bahsediyor. Aynı zamanda günümüzdeki göçmen, sığınmacı mülteci insanların halinden yaşam adına verdikleri savaştan (yasal olmayan yollardan giriş çıkışları) bahsedilip, toplumsal felaketlere de epey değinilmiş. Kadın gücü, aile birliğini anlatan meselelerde var. Ana teması göçmen sorunu olan kitap, bu soruna bağlı olan durumları kitabın sonunda bağlayamayarak bitmiş hissi verdi bana. Sonunu hep bir heyecanla vayyy diyebileceğim bir şekilde bitmesini bekledim. Ana hikaye biraz kısa ama yine de okunur. Sonuç olarak livaneli farkı. Okumaya değer bir kalem. Kitap sonundaki söyleşi kitaba güzellik kattı diye düşünüyorum.
Edebiyat & Roman
Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 202436,5bin okunma