·172 syf.····Okunma: 04 Temmuz 2023 10:23 Durumu çok kritik bir hastanız var. Acilden giriş yaptınız ve hastanız yoğun bakıma alındı. Görevli personel prosedür işlemleri için sizi hasta yatış-çıkış birimine yönlendirerek gerekli işlemleri yapmanızı rica etti. Gittiniz ve uzun bir kuyruk gördünüz. Sırada bekleyen herkes kendi hastası için işlem yapmak için bekliyor. Gerginsiniz, bir yandan hastanızı düşünürken bir yandanda uzun kuyrukta bekliyorsunuz. Birden üstü başı perişan bir adam sırayı yara yara herkesi geçip kendi işlemini yapıtırıyor. Yoğun bakım ünitesine gidip beklerken yine aynı adam gelip önünüzden geçip yoğun bakıma giriyor. Operasyon bitmiş doktor odasına çekilmiş. Doktorla görüşmek istiyorsunuz tabi yine sıra var, bekliyorsunuz. Yine aynı adam sıraya girmeden doktorun odasına giriyor işlemini yapıyor... Galiba artık yeter deyip adama haddini bildirirsiniz değil mi? Bu kadarda da olmaz. Böyle terbiyesizlik olur mu vs. der hak ettiği tepkiyi verirsiniz.
Ee bu ne şimdi? Bu sinir bozucu hikayeyi ne diye anlattın? Diye aklınıza gelmiştir. Hikaye burda biterse tepkinizde gayet haklısınız. Zamanınızı boşa almış olurdum. Ve çok saçma, gereksiz birşey anlatmış olurdum.
Peki devamında size desem ki: Şu sırayı yarıp herkesin önüne geçen adam var ya. 3 gün önce trafik kazası geçirdi 2 çocuğu ve eşi bu hastanede yoğun bakıma alındı. Adam yatış işlemlerini yapıtıktan sonra istenilen evrakları doktora verirken doktordan 2 çocuğunun ve eşinin hayatını kaybettiğini öğrendi. O günden beri hergün gelip yatış-işlem-evrak uğraşıp duruyor. Hala çocuklarının ve eşinin yoğunbakımda olduğunu sanıyor. Hastane personeli durumu bildiğinden adama anlayış gösteriyor...
Kitapta ilk bölüm aşırı rahatsız edici. Ben ne okuyorum hissi gayet normal. Daha sonraki bölümlerde bilimin ve politikanın en karanlık yüzüne muhatap olan esas karakterin hikayesini okuyorsunuz.
Guguk Kuşu filmi ile aynı ana temada. Filmin hikayesini bilmeyenler, izledikten sonra ben ne izledim der. Ama filmin esas mesajını bilenler hayranlıklarını gizleyemez. (Çok kısa bir spoi)Deli diye akıl hastanesinde yatan Patrick'i zararsız hale getirmek için beynindeki prefrontal korteksi devre dışı bırakarak iradesine ket vurması. Bilim ve insanlık adına yapılan bu korkunç "tedavi" bugün yasaklanmış ve insanlık dışı olarak tarihte yerini almış. Otomotik Portakal aynı temada farklı bir hikaye. Sosyo-psikoljik kitaplar okumayı seviyorsanız bir şans verin derim:)