Keşke Daha Uzun Olsaydı
2023 2. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2023 11:09
İlk vampir konulu roman, ayrıca meşhur Dracula'ya ilham kaynağı olarak geçer. Açık olacağım, çok kısa ve olayların da hızlı bir şekilde geliştiği bir kitap olmasına rağmen tahminimi oldukça aşan bir sürede bitirdim. Bunda eminim kitabın ağır ve süslü dilinin etkisi vardır. Konusu şu şekilde: Genç bir kız olan Laura, babası ve evdeki birkaç yardımcı ile pek insanın uğramadığı oldukça tenha bir şatoda(?) kalıyorlar, maddi durumları ve babasının konumunun da gayet iyi olduğunu anlıyoruz. Laura bu başıboş bölgede yaşıtı olmadığı için oldukça yalnızlık çekiyor ama bir gün bu durum evlerinin önünde durup annesinin Laura yaşlarında solgun görünen bir kızı oldubittiye getirip evlerinde kalması için hemen ikna edince değişiyor. Dediğim gibi olaylar oldukça hızlı akıyor, ama buna rağmen akıcı bir kitap olmadı benim için, olayların hızlı akması da kitabın kötü yanlarından çünkü özellikle kitabın sonları ve Laura Carmilla ilişkisi elinizde kalıyor gibi hissediyorsunuz. Biraz daha uzun olsaydı kitabın çok daha içine girilebilirdi. Ama yine de bu kitabın o dönemlere göre oldukça cesur olduğunu ve benim de kitaptan aldığım zevki ve heyecanı değiştirmiyor, gotik ve wlw severler için ilk önerecegim kitap.
Roman
CarmillaSheridan Le Fanu · İthaki Yayınları · 20196,4bin okunma