Puan vermedi·352 syf.··Beğendi
···Okunma: 05 Temmuz 2023 19:09 RUNT
Bir Dostluk Hikâyesi
Yazar: Craig Silvey
"Her sebebin bir kökeni vardır. Her tepkinin bir etkisi vardır. Her sonucun bir başlangıcı vardır. Öğrenmiş olduğumuzu unutmak zorundayız. Yapmış olduklarımızı geri almalıyız. Kaynağa yolculuk etmeliyiz."
HERKES KENDİ YOLUNDA YÜRÜMEYİ HAK EDER
ლ
Herkese Merhaba
Bugün sizlere beni çokça etkileyen, her sayfasıyla sarıp sarmayalan, eğlenceli, bir o kadar da dokunaklı harika bir kitap bırakıyorum. Runt ve Annie sizleri ve güzel ailenizi unutmayacağım. Her karakter farklı izler bıraktı yüreğimde. İyiliğin ve kötülüğün mücadelesi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Yazarın satırlar arasında vermek istediği mesajlar çok netti, anlayana..
On bir yaşındaki Annie Shearer, anne ve babası, Susie ve Bryan; erkek kardeşi Max ve büyükannesi Dolly 'yle birlikte İnişli Çıkışlı kasabasında bir koyun çiftliğinde yaşıyordu. Bir şeyleri tamir etmek Annie 'nin gizli yeteneğiydi. Dünyanın bütün yükünü beline bağladığı bir alet çantasında taşıyan, yüreği umut ve mutlulukla dolu, diğer çocuklara göre oldukça farklı bir kız olan Annie, kendi kendine vakit geçirmekten gayet memnundu. Ayrıca onun çok yakın bir arkadaşı da vardı.
Üstelik bu bir sokak köpeğiydi
Adı da Runt 'tı..
Her şey yılda bir düzenlenen Woolarama Panayırı ile başlar.
Hepimiz geçmiş yaşamlarımızdan öyküler taşırız, işte Runt 'ın da geçmişinden gelen farklı bir takıntısı vardı.
Ve işte o gün orada Annie 'nin verdiği anlık kararla, son dakikalarda bir yarışmaya katılan bu iki güzel dost ve sonrasında yaşananlar yürekte derin izler bırakacaktır.
Londra'ya kadar uzanan bu köpek gösterisi yarışmasının sonunda, kazanan kim mi oldu? Orası da kitapta tâbi..
Bazen sevdiğimiz bir şeyi feda etmek yapılacak en doğru şey midir?
Nezaketin, dostluğun, engellerin, çemberlerin, tünellerin, tahterevallilerin, kendin olmanın ve başkalarındaki en iyiyi ortaya çıkarmanın yürek ısıtan ve her yaşa uygun bu kısacık kitabı okumanızı çok isterim.
İçtenlikle tavsiyemdir