2023
Flipper Yayınları
9786256951914

2023 43. kitabı
Runt / Craig Silvey "İnişli çıkışlı" kasabasında yaşayan 11 yaşındaki Annie Shearer ve onun tek arkadaşı olan patili dostu Runt'ın hayatına misafir oldum.Sıcacık bir hikayeyi içerisinde barındıran kitabımız her yaş grubuna hitap ediyor. Sıcak,samimi,aile,dostluk,hayvan sevgisi vb. Önemli değerlere yer verilen eserde tabiiki artık yaşamda olmazsa olmazımız kabul edilen; kasabanın altmış (60) odalı malikanesine sahip olsada asla misafir ağırlamayan, en ufak bir bahaneyle kasabada yaşayan insanların çiftliklerine ve hayvanlarına el koyup zenginliğine zenginlik katan kötü kalpli Kont Robert'ımız var birde. Annie’nin kasabaya kurulan panayır alanında; ödüllü "Herkese Açık Köpek Çeviklik Parkuru " afişini görmesiyle uzun,zorlu ve en önemlisi rakipli bir serüven de başlamış oluyor. Kont Robert tarafından borcu ödenene kadar el konulan Çiftliklerini kurtarmak için yarışmalara katılmak Annie için büyük bir şans. Sokak köpeği olan Runt; Annie ve Annie'nin ailesinin yardımıyla kendini artık daha büyük parkur yarışlarının finalinde bulur ama ne varki küçük dostumuz; rakibinin sahibi tarafından küçük bir hile ile finalde kendisinden beklenen çevikliği ve başarıyı gösteremez. Çiftliklerini artık kesinlikle kaybettiğini düşünen Annie büyük bir üzüntü yaşasada kasabaya bir yıldan daha fazla süren yağışsızlığın ardından yağmurun yağdığı haberini alan Annie,ailesi ve küçük dostu Runt için artık bambaşka bir hayat başlar. Bir yağmur damlası hayatımızı ne kadar değiştirebilir ki diye soruyorsanız cevabı kitapta. Keyifle okudum keyifle okunsun “Her sebebin bir kökeni vardır. Her tepkinin bir etkisi vardır. Her sonucun bir başlangıcı vardır."
Runt
2023 32. kitabı
Runt ~ Bir dostluk hikâyesi @craigsilveyauthor @flipperyayinlari . 'Tanrı'nın Unutulan Çocukları' kitabını eminim ki bir çoğunuz duymuş bir çoğunuz da okumuşsunuzdur. Yılın çocuk kitapları ödülünü almış olan yazarın 'Runt' kitabıyla geldim. . İnişli Çıkışlı kasabasındayız. Kahramanımız minik Annie. Henüz 11 yaşında sevimli bir kız çocuğu. Aklı fikri bir şeyleri tamir etmek. Bu onda gizli bir yetenek sanki. Bir gün yolu insanların her daim hor görüp aşağıladığı, itip kaktığı Runt ile kesişir. Runt da kim derseniz o bir sokak köpeği Bu karşılaşma her ikisi için ve hatta hatta İnişli Çıkışlı kasabası sakinleri için bambaşka güzellikler getirir beraberinde. Kasaba halkının illallah ettiği toprak ağası zihniyetli ve Erol Taş kalpli Kont Robert-Barren de kendi payına düşeni alacaktır ama negatif yönde. Ve kötülük, iyilik ve güzellikler karşısında asla galip gelemeyecektir. Bu güzelim yaz günlerinde içimizi ısıtan sımsıcak bir hikâyeydi Runt ve Annie'nin hikâyesi. Runt Craig Silvey
Edebiyat & Roman
2023 32. kitabı
#runt #okudumbitti Bir kitabın daha sonuna geldim Değerli olan çatı değildir altında yaşayan insanlardır. Bu paradan yada topraktan daha değerlidir... Her yaştan insanın okuyabileceği yürekleri ısıtan bir dostluk hikayesidir. İnişli çıkışlı kasabasında ailesiyle yaşayan onbir yaşında Annie adında bir kız çocuğu vardır. Kasabadakiler bu kızı garip bulurlardı. Belinden hiç çıkarmadığı deri alet kemeriyle gezerdi.. Gördüğü herşeyi tamir etmek ister.En yakın dostu Runt tır.Runt bir sokak köpeğiyken kötü insanlar tarafından dışlanmış,hor görülmüş. Annie ile yolları kesişir ve hiç ayrılmazlar.Aralarındaki bağ çok kuvvetlidir.Runt sadece Annie nin sözünü dinler ,onun talimatlarını yapar. İnişli çıkışlı kasabası harika bir yerken kasabaya kötü adam Kont gelir.Herseyi satın alır..Herkes ona borçlanır. O geldiğinden beri kasabaya yağmur bile yağmaz. Bir panayır düzenleniyor herkes yaptıklarını,elindekileri satarak borçlarını kapatmaya uğraşırlar... Panayır da Köpek Çeviklik Parkuru yarışmasıda yapılıyor...Annie ve Runt bu yarışmaya katılmaya karar verirler. Yarışmayı kazanabildiler mi ? Runt u başka yarışmalardada görebilecek miyiz ? Kasaba halkı eski güzel hayatlarına dönebilecekler mi ? Devamı ve daha fazlası kitapta okuyunuz.okutunuz.
2023 34. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2023 14:56
Konusu: Annie yüreği umut ve mutlulukla dolu küçük bir kızdır. Runt ise insanlar tarafından sürekli dışlanmış bir sokak köpeğidir. Annie ve Runt bir gün karşılaşır ve bir dostluk filizlenir. İnceleme: Yazardan okuduğum ikinci kitap ve gerçekten keyif alarak okudum. Sizi yormayan ve keyif verici bir kalem. Annie ve Runt arasındaki bağ, sadakat, birlik ve beraberlik, dostluk, yardımcı karakterlerin de olaya akışı bozmadan girmesiyle başarılı bir şekilde anlatılmış. Bir de “Başka insanların sahip olamayacağı şeylere sahip olmaktan, diğer insanların görmek için çıldırdığı şeyleri kendine saklamaktan zevk alan” Kont Robert-Barren var. Ama merak etmeyin bu hikayede de kötüler kazanamıyor. Çok keyif alarak okuduğum bu kitabı sizlere de tavsiye ediyorum ve keyifli okumalar diliyorum.
2023 53. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2023 23:48
Bugün size beni çok etkileyen bir kitapla geldim yazarın diğer çok sevilen #tanrınınunutulançocukları kitabını daha okuyamadım ama bu kitap böyle ise kesin onu da çok severim. Bir kitap düşünün her satırında insana dokunan iyiliğin be kötülüğün mücadelesi ancak bu denli aktarıla bilir. Hem eğlenceli hem keyif verici hemde dokunaklı yazarın bizlere verdiği mesajlar o kadar güzel ki tabi anlayana. Her ne kadar ana karakterler üzerinden gitse de konu diğer karakterlerin de hayatlarına ortak olmak ve okuduğumuz her satırda bu güzel insanların yüreğimize farklı izler bırakması. Nezaketin dostluğum aile kavramını kendin ola bilmenin engellerin kısaca hayata dair her şeyin aktarılıp yediden yetmişe herkese kitap ediyor olması bu kısa ama aşırı dokunaklı kitabı kesinlikle okumanızı öneriyorum. • Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Ana kahramanımız Annie on bir yaşında olup inişli çıkışlı kasabasında bir köyün çiftliğinde annesi Susie babası Bryan abisi Max ve büyükannesi Dolly ile birlikte yaşamakta. Annie’nin en büyük yeteneği bir şeyleri tamir etmek beline bağladığı alet çantası ve yüreği umutla mutlulukla dolu olan bu kızın tamir edemeyeceği hiçbir şey yoktur. Haliyle Annie kendi kendine vakit geçirmeyi çok severdi bir gün kendine çok yakın bir arkadaş edindi ismi Runt.. Runt bir sokak köpeği olmasına rağmen Annie’nin tüm komutlarını yerine getirmeye başladı. • Kasabada bulunan ve her yıl düzenlenen Woolarama panayırı kurulmuştur. Ve Annie farkında olmadan ani bir karar ile Runt ile beraber bir yarışmaya kadar verir. Ancak şöyle bir şey vardır ki Runt insanlar arasında Annie konutlarını yapmaya çok utanır çünkü içinde bir sır saklamaktadır. Neyse neyde efendim yarışmaya katılan Annie hayatı bir anda değişir ve bu maceranın sonu Londra’ya kadar uzanır bakalım Annie ile
2024 15. kitabı
Merhaba, kitapseverler ve arkadaşlar. İyi mi günler, haftalar, aylar, mevsimler, yıllar? . Yorumum On bir yaşındaki Annie SHEARER ve okulunun bahçesinde tanıştığı köpeği Runt 'ı okuyoruz. İnişli çıkışlı kasabasında kimseyle arkadaş olmayan ufaklığımız ve yine onun gibi sokaklarda dışlanan çok zeki köpek ile süper bir dostluk macerasına girerler. Bu kitabımızda da kötüler var ; kasabadaki herkesin çiftliğini ve de hayvanlarını elinden alan bütün kasabayı kendi toprakları içine dahil etmek isteyen #mahoaga pardon Kont ve Runt ı kovalayıp hayvan barınağına atmak isteyen polis memuru Duncan BAYLEAF ve arsız, birincilik peşinde olan Fergus FİNK Neyse ki herkes kendisine yakışacak büyüklükte suç işlediği için cezasız kalmıyorlar. On üç yaşında ki Max ın icatları sayesinde yağmur yağdıran ile topraklara bereket gelirken Annie ve Runt heyecan dolu maceraya girerek inişli çıkışlı kasabasını yükseltir ve kasaba büyüdükçe gelişir, güzelleşir. Aile derim her zaman birliğin, varlığın mucizesi. Her şey orada başlar. Alacagınız yol atacağınız adım destek değil de köstek olursa vay halinize. Çünkü sıcacık bir aileyi de okudum. Panayırları sevdim, filmlerde de çok olur, ne güzel etkinlikler onlar öyle insan doya doya eğlenmek, gülmek istiyor! . Kitapta ki doğa, bitki, hayvan bilgilerine bayıldım : okyanusun en karanlık derinliklerinde yaşayan #fenerbalığı duyduğu her sesi taklit eden #lirkuşu kendi sümüğünden yaptığı baloncuk içinde yaşayan #afrikaboğakurbağası #kelpie #heeler köpek ırkları ve #fabergeyumurtası gibi . #tanrınınunutulançocukları ve #balarısı Kitaplarının yazarı @craigsilveyauthor (I read with pleasure ) @flipperyayinlari ndan çıkan kitabı bana tavsiye eden @azuyucokoku teşekkürlerimle . Sineması yapılsa keyifle izlenilir Okul çağındaki çocuklarınıza
2023 148. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2023 10:24
" Başarısız olursan hayal kırıklığına uğrama. Sadece denemeye devam et. Umut etmeye devam et. Bu yaşlı bir adamın tavsiyesini dinle, hepimiz bunun için buradayız. Denemeye devam etmek, umut etmek ve karşımıza iyi bir şeylerin çıkmasını beklemek. Hayatını anlamı budur işte." #Runt kitabın kapağında da belirtildiği gibi bir dostluk hikayesi . Daha önce adını duyduğunuz ya da okuduğunuz #tanrınınunutulançocukları kitabının yazarı #craigsilvey in kaleminden çıkan Runt yılın çocuk ödülünü almış Annie ... Onbir yaşında bir kız çocuğu. Deri bir alet kemeri ile dolaşıyor sürekli ve bir şeyleri tamir etmeyi seviyor. Arkadaşı yok , taa ki Runt ile karşılasıya kadar . İnsanlar tarafından istenmeyen , kovalanan bir sokak köpeği Runt . Birbirleri ile karşılaştıktan sonra nadir görülen, sımsıcak bir dostluk başlıyor aralarında. Runt sadece Annie 'yi dinliyor ,onun isteklerini yapıyor. Yanlarında başka bir insan varsa asla yerinden kıpırdamıyor. Bu yönüyle farklı ve çok özel bir köpek . Annie evlerini kurtarmak için Runt ile bir yarışmaya katılmak ister. İnsanların yanında hareket etmeyen Runt ile bu mümkün olur mu dersiniz??? Sımsıcak bir dostluk ,yardımlaşma , bağlılık öyküsü Runt. Okurken o sıcaklığı içime kadar hissettim . Ana karakterler kadar yan karakter yerleşimi çok başarılıydı kitapta. Kötü karakterler olmadan olmaz tabii ... Ancak her zaman iyilik kazanır , unutmayalım Her yaş grubuna hitap eden bu kitap her kitaplıkta olmalı ve herkes okumalı Yürekten tavsiyemdir " Herkes kendi yolunda yürümeyi hak eder." Runt Craig Silvey
2023 252. kitabı
Runt Craig Silvey Merhabalar #dostlukhikayesi sever misiniz arkadaşlar? Sizlere önce kendimin sonra Kerem imin okuduğu ödüllü yazarımızın kaleminden #runt ile geldim İnişli Çıkışlı kasabasında annesi babası,Susie ve Bryan;erkek kardeşi Max ve büyükannesi Dolly yle birlikte bir koyun çiftliğinde yaşayan Annie Shearer,bir sürü cebi olan deri alet kemeriyle resmen bütünleşmiş,ağladığını ve güldüğünü kimsenin göremediği on bir yaşında bir kız çocuğuydu Farklı olduğunun farkında olup,kendini tuhaf,garip ve acayip bulan,yanlızlığı seven Annie,gizli yetenekleri olan egzotik yaratıklar hakkında makaleler okumayı seven biriydi En yakın arkadaşı kendisi gibi,kalbi iyilikle dolu,kötü insanlar tarafından dışlanıp,hor görülen sokak köpeği Runt tı. Bu arada İnişli Çıkışlı kasabasında ki tum evleri,arazileri satın alan,kurnaz ve gaddar bir adam vardı Bu adam herkesin elinden sadece evlerini,arazilerini almıyordu aslında insanların umutlarını,hayallerini,yaşamlarını alıyordu Peki bu gaddar adam kimdi? Çiftliklerini kaybetmemek adına ,tilki kadar kurnaz,tavşan kadar hızlı,Ceylan kadar şeker,maymun kadar hızlı tırmanabilen köpeği Runt ile yarışa katılmaya karar veren Annie neler yaşadı? Annie nin gizli yeteceği neydi? Annie nin sınıf arkadaşları da çiftliklerini satıp,İnişli Çıkışlı kasabasına veda ettiler mi? Cevaplar kitapta Kötülüğün ateşini harlayanlar ile iyi insanların mücadelesini anlatan bu eserde #dostluğu #arkadasligi #ailebaglarını okumak cok güzel ve özeldi Yüreğimi ısıtan bu eser #tavsiyemdir #okuyunokutun der susarım @flipperyayinlari @azuyucokoku #craigsilvey @craigsilveyauthor
2024 10. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2024 20:09
Bu kitabı kitapçıda ilk gördüğümde konusu hoşuma gitmişti ama acaba çocuk kitabı mı diye tereddüt etmiştim. Ama hiç de öyle değilmiş. Kitap önceden sokak köpeği olan Runt ile onun arkadaşı Annie’nin dostluğunu anlatıyor. Beraber her şeyin üstesinden gelmeleri, kötülerin cezasını bulması, iyilerin kazanması benim çok hoşuma gitti. Okurken elimden bırakamadım, bitmesini istemedim. Tüm sayfalar film gibi geçti gözümün önünden. Ayrıca neden bu kadar az kişi okudu diye şaşırdım. Bence neşeli ve kafa dağıtıcı bir kitap arayanlar kesinlikle okumalı. Çok pozitif ve sevgi dolu bir kitaptı.
2023 25. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2023 19:09
RUNT Bir Dostluk Hikâyesi Yazar: Craig Silvey "Her sebebin bir kökeni vardır. Her tepkinin bir etkisi vardır. Her sonucun bir başlangıcı vardır. Öğrenmiş olduğumuzu unutmak zorundayız. Yapmış olduklarımızı geri almalıyız. Kaynağa yolculuk etmeliyiz." . HERKES KENDİ YOLUNDA YÜRÜMEYİ HAK EDER ლ Herkese Merhaba Bugün sizlere beni çokça etkileyen, her sayfasıyla sarıp sarmayalan, eğlenceli, bir o kadar da dokunaklı harika bir kitap bırakıyorum. Runt ve Annie sizleri ve güzel ailenizi unutmayacağım. Her karakter farklı izler bıraktı yüreğimde. İyiliğin ve kötülüğün mücadelesi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Yazarın satırlar arasında vermek istediği mesajlar çok netti, anlayana.. . On bir yaşındaki Annie Shearer, anne ve babası, Susie ve Bryan; erkek kardeşi Max ve büyükannesi Dolly 'yle birlikte İnişli Çıkışlı kasabasında bir koyun çiftliğinde yaşıyordu. Bir şeyleri tamir etmek Annie 'nin gizli yeteneğiydi. Dünyanın bütün yükünü beline bağladığı bir alet çantasında taşıyan, yüreği umut ve mutlulukla dolu, diğer çocuklara göre oldukça farklı bir kız olan Annie, kendi kendine vakit geçirmekten gayet memnundu. Ayrıca onun çok yakın bir arkadaşı da vardı. Üstelik bu bir sokak köpeğiydi Adı da Runt 'tı.. Her şey yılda bir düzenlenen Woolarama Panayırı ile başlar. Hepimiz geçmiş yaşamlarımızdan öyküler taşırız, işte Runt 'ın da geçmişinden gelen farklı bir takıntısı vardı. Ve işte o gün orada Annie 'nin verdiği anlık kararla, son dakikalarda bir yarışmaya katılan bu iki güzel dost ve sonrasında yaşananlar yürekte derin izler bırakacaktır. Londra'ya kadar uzanan bu köpek gösterisi yarışmasının sonunda, kazanan kim mi oldu? Orası da kitapta tâbi.. Bazen sevdiğimiz bir şeyi feda etmek yapılacak en doğru şey midir? Nezaketin, dostluğun, engellerin, çemberlerin, tünellerin,

Craig SilveyYazar · 4 kitap
Craig Silvey, 1982 yılında Batı Avustralya'da dünyaya gelmiştir. Roman yazarı ve müzisyendir.Çocuk öyküleri türlerinde eserler yazmıştır. Craig Silvey, tarafından kaleme alınan "Tanrı'nın Unutulan Çocukları" büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Maskeli Kahraman ve Çemberin Dışındakiler, yazarın diğer kitaplarıdır.