Ezahir-i Efkar
2023 4. kitabı
Yazar Serkan Fırat'ın güçlü, renkli ve mânâ deryası kaleminden EZÂHİR-İ EFKÂR adlı eseri okumak bir nasip işidir. Osmanlıca, farsça ve günümüz türkçesi ile okuyucuyu sıkmadan güzel ve akıcı bir dille coşku içinde okunan bercesteler, birer mânâ deryasıdır. EZÂHİR-İ EFKÂR adlı kitabı okudukça insan, gönlünde güzel duygular; aklında güzel fikir çiçekleri filizlenip büyüyor sanki. Ve o çiçekleri huzur kokusunda ruha yayılıyor. Okuyucunun tekrar tekrar okuyabileceği, yazmak için yeni fikirler üretebileceği bir baş ucu kitabıdır. Okudukça okuyası gelip de bir türlü doyuma ulaştıramiyor okuyucuyu. Çünkü okudukça mânâsı bereketleniyor ve sürekli okumak istiyor insan. Ben çok beğendim herkese yüzde yüz tavsiyemdir. Bazı bercesteleri şuraya naklediyorum: * "Münib, terki dünya etmiş demeyin Eşiğinde beklediği Dost'u İçeriye buyur etmiş deyin" * "Ey Can! Dertlilere gülüp durursun Sanma ki aynı dertten azâde yürürsün" *Tüm zerrelerim hamd-ü senâ ile gelse de dile Denk gelmez nimetlerin zerresine" * " Tamah etmeyesin yetim ve kadın hakkına Haram ettim buyurdu, Muhammed Mustafa (sav) Ezahir-i Efkar Serkan Fırat
Deneme, İnceleme, Edebiyat
Ezahir-i EfkarSerkan Fırat · Parana Yayınları · 202228 okunma
1 +1'leme
Teşekkür ederim, Kıymetli Hocam. Fikir Çiçekleri nin rayihasını en derinde duymuş olmanız çok mutlu etti. İyi ki varsınız.. Muhabbetle..
Erdal ÖZAYDIN
Eyvallah rica ederim sağolun varolun hocam. Fikir Çiçeklerinin rayihası ile hemhal oldum. O rayiha beynimde, gönlümde ve ruhumda şimdi. Okudukça okumaya doyumsuz olduğumun farkına vardım. Bu yüzden kaleminizden yeni eserler hasıl oldukça bir nebze olsa da doyarız belki🙏🙏🌹🌹