2023 152. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2023 20:43
An itibarıyla Emre Timur’un okumadığım tek bir kitabı kaldığına göre neredeyse tüm kitaplarını okumuş olmanın bana verdiği yetkiye dayanarak tam da bu aşamada ağız dolusu şunu söyleyebilirim ki bu adam yazmak için yaratılmış olabilir. Olabiliri fazla kesinlikle öyle. Şöyle ki ben enteresan bir şekilde yazdığı son kitapla başladım Emre Timur okumaya ve sonra külliyatı bana kendini kendi istediği sırada okuttu. Vallahi bakın baya baya yaptı bunu. Çünkü insanı etkisi altına alıp farklı bir boyuta taşıyan bir yazar Emre Timur. Tamam ya biraz fazla abartmış olabilirim ama seviyorum ne yapayım. Okuduğum tüm kitaplarının üzerinde şizofrenin yazarı Emre Timur dediği için deli gibi de merak ediyordum bu süreçte şizofreni. Ve nihayet şizofren de buluşunca Emre Timur hayranlığım iki üç Level birden atladı diyebilirim. Öncelikle şunu söylemek isterim tam beş sene boyunca oğlunu okuttuğum şizofren bir Velim vardı ve Emre Timur’un da bir şizofrenin akılalmaz hayat hikayesini kaleme aldığı bu kitabı için mutlaka gerçek en az bir şizofren ile baya mesai yaptığına adım gibi emin oldum.Çünkü kitaptaki detayları o ruh hallerini, o duygu geçişlerini, o sanrıları vs bu kadar gerçekçi aktarmak için okura, ya şizofren olmanız ya da şizofrenlerle zaman geçirmiş olmanız lazım. Emre Timur’un şizofren olmadığına çok eminim öyleyse bir kitap için böylesi özverili bir hazırlıkta yine Emre Timura yakışır diye burada onere edici cümlemizi de yapıştıralım. Ve gelelim Şizofrene. Emre Timur’dan hiç böyle usul usul bir anlatım beklemezdim dedirterek başlıyor hikayemiz. İsmini çok sonra öğreneceğimiz ana karakterimiz annesini doğumunda kaybetmiş, babası da domuz tüfeğiyle kafasına sıkarak intihar etmiş, kalakala elinde babadan yadigâr bir parça kırık ayna kalan bir öksüz. Hangi yaşını anlatıyorsa kahramanın o yaşında olarak yazmış Emre Timur. Öksüzümüz amca yanında ite kaka büyürken İstanbul’a göçüyorlar. Derken yetimhane yılları ve kendini derslere kitaplara vererek büyüyen bir öksüz. Ne oluyorsa kazandığı üniversitede O’nu görünce oluyor. Sonra O’na sevdalanması, üç kişi olmaları, devrimci fikirler ve sonra içine yavaş yavaş düşen kurtlar, kurtların artması, önce kemirmeye ardından bildiğin ısırıp parçalayışı ve işte sonrası bir şizofrenin kendi ağzından şizofreniyi iliklerinize kadar hissederek yaşayacağınız şahane bir roman. Okuyun demek az gelecek sanki ne desem bilmem ki. Hangi taraftan bakarsanız bakın muazzam bu kitabı mutlaka okuyun. Sağlıkla ve kitapla kalın. Emre Timur
ŞizofrenEmre Timur · Az Kitap · 2018569 okunma
17,5bin Gösterim
Yazını okuduktan sonra merak edip sipariş vermem şaka mııı 😅😅çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim 😇😇