2023 1. kitabı
İnsanoğlu işte... Bu üç noktayı herkes istediği gibi doldurabilir bende bu kitaptan bu üç noktaya farklı farklı yorumlar çıkarıp kendimce de eklemeler yaptım Robinsonun gezilerini daha doğrusu gezemeyeşini anlatan bir roman.Kitap yazarın betimlemeleri ile de daha akıcı hale gelmiş Robinsonun ilk insan gibi her işi yapmasını en derin ayrıntıya kadar yer vermesi ve Tanrı inancını bulup bu inancı bulduktan sonra tanrının buyruklarının insan davranışlarına nasıl etki ettiğini her yaptığı davranışta ilk başta tanrı nasıl buyurur düşüncesi ise kitaptaki tanrı tasavvurunu bizlere açık bir şekilde buyuruyor.Beni bir diğer etkileyen ve günümüze hitap eden kısım ise Robinsonun her belada iken tanrıyı düşünmesi ve sonu geldiği için af dilemesine rağmen rahata erişince hemen bunu unutması oldu ve biz insanoğlunu en iyi şekilde anlatması etkiledi bu kitapta iki üç kez tekrar ettikten sonra artık oturmuş bir inanca ulaşıyor bizim de bir an önce bu oturmuş inanca ulaşmamız gerekliliği kitaptaki önemli noktalardan bir tanesi..Danıel defoe yaşadığı çağın imkanlarına ve farklılıklarına bolca yer verdiği kitap hızlıca bitirebileceğimiz merak duygusu oluşturan( sonununu pek beğenmesem de) bir eser keyifle okuyabilirsiniz..
Robinson CrusoeDaniel Defoe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202426,7bin okunma