İlk incelemem :)
2023 224. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2023 01:00
Yazarın ‘kitap hırsızı’ kitabını 3 kez okumuş biri olarak beklentim çok yüksekti. Haklıymışım. Kitap Dunbar ailesini konu almış. Anlatıcı Dunbar kardeşlerin en büyüğü Matthew. Her şey Dunbar kardeşlerin dördüncüsü Clay’ın başına geliyor ama değişen tüm aile oluyor. Kitapta anne, baba ve 5 kardeşten oluşan Dunbar ailesinin her ferdini ve yaşadıklarını tüm kalbinizde hissediyorsunuz. Özellikle anne Penolope’nin (Babasının ona verdiği isimle, hata ustasının ve daha sonra onlarca ismin sahibinin)baskıcı sosyalist rejimden kaçıp Amerika’ya gitmesi bu kez kapitalist sistemde yer edinmeye çalışması çok etkileyiciydi. Kitabın ana karakteri dördüncü kardeş Clay’ı etkileyen iki kadın var. Biri annesi Penolope, diğeri kız arkadaşı Carrey. Her iki kadınla da empati kurup etkiyi hissediyorsunuz. Clay’ın aileyi terk etmesinden çok sonra en büyük kardeş bir bahçede, bir yılan ve bir köpekle birlikte gömülmüş eski bir daktiloyu çıkartacak ve tüm hikayeyi yazarak bize anlatacaktır. Dunbarların geçmişinin içinde bir zamanlar çok isimli bir Kadın vardı. En güvendiği oğlu Clay’a tüm hikayesini tüm sırlarıyla birlikte anlatmıştı. Clay bu yüzden o Kadın öldükten çok uzun bir süre sonra babasını affedip onunla o köprüyü yapmak zorunda hissetmişti. Köprü kilden yani Clay’dan yapılmış gibiydi. İşte bize tüm bu hikayeyi o eski daktiloyla geceler boyunca en büyük kardeş Matthew anlatıyor… Her ne kadar beklentim yüksek olsa da kitap hırsızı kadar etkilenmem demiştim. İtiraf etmeliyim ki bıraktığı etki çok daha güçlü oldu. Son olarak bunları okuyan birileri olursa tavsiyem şudur ki; bu kitabı okuma listenize ekleyin
Kilden KöprüMarkus Zusak · Martı Yayınları · 2018548 okunma
1 +1'leme