Başka bir Führer
2023 19. kitabı
Hitler deyince çoğu insanın aklına Holokost, Nazizm ve komik bir bıyık gelir. Farklı kaynaklardan araştırdığınızda kimisi bir kaçık olduğunu, kimisi hiç var olmaması gereken bir diktatör olduğunu, kimisi aşırı uç olduğunu, ama hepsi de bir canavar olduğunu söyler. Çok kompleks bir adamdır aslında, bunu Kavgam'ın tam metnini okumuş olan insanlar bilir. Kimi zaman fikirleri birbirine ters düşer, tutarlı olmadığı konular olduğu kadar tutarlı olduğu konular da vardır. Fakat bunu günümüz kitaplarında okuyamazsınız. Bu kitap bu önyargıyı yıkar nitelikte; Hitler hakkında görece daha olumlu yazılmış nadir bir eser. Tabii kitabın 1938 yılında yazıldığı göz önünde bulundurulduğunda bu gayet normal. Yazar bizi Hitler'in çocukluğundan iktidar mücadelesine kadar süren bir yolculuğa çıkarıyor. Diğer tarih kitaplarında canavarlaştırılan bu adamın insani yönlerini görüyoruz. Kimi zaman gerçekçi, kimi zaman taraflı da olsa kendini sonuna kadar okutturuyor. Bu yarı biyografi Hitler'in diğer biyografi kitaplarından bambaşka bir yolda. Hitler'in başka bir perspektiften okumak isteyenlere tavsiyedir.
Biyografi
Almanya'nın Hitler'iHeinz A. Heinz · Mazi Yayınları · 20233 okunma