İlluminae Dosyaları_01
2023 26. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2023 02:41
Kitap bilim-kurgu, fantastik janrda yazılmıştır. Kitap hakkında kısa özet geçiyim. Kady Grant isimli genç kız ve sevgilisi Esra Mason. Yaşadıkları gezegen mahvedilir. İnsanlar 3 tane uzay gemileriyle bir diğer gezegene kaçmak zorunda kalırlar. Bu uzun yolda düşman gemisi onları takip etmekterdir. Artı olarak gemi müterebatı içinde salgın başlar. İnsanlar zombilerle savaşmak zorunda kalırlar. Ve gemini idare eden akıllı sistem (Aidan) bozulur. Bütün bu aksiliklere rağmen uzay gemilerinin diğer gezegene sağ salim vara bileceklermi? Sorusunun yanıtını alıcağız. İlk başlarda bazı kısımları çok anlayamıyordum. (Ad kısaltmaları kafa karıştırıyor biraz.) Sonradan hikaye ilerledikce daha çok merak edip hikayeye daha çok odaklanıcaksınız. Sürükleyici bir kitap. Sayfa sayısı baya çok. 600 sayfayı görüp gözünüz korkmasın. Çok kısa replikler ve mesaj olarak yazışmalar bulunuyor diye o kadar da yormuyor kitap insanı. Kitabın içerisindeki çizimler, yazım stili, tasarımlar, fotoğraflar hepsi MUHTEŞEM. Hatta bazı kısımlarda gemilerin fotoğrafları, insanların gemi içinde bir yerden başka yere gitmek için rotaları anlamanız için fotoğraflarla çizimlerle gösterilmiştir. Ben genel olarak kitabı sevdim
Kitap Yorumu
IlluminaeAmie Kaufman · Pegasus Yayınevi · 20172,972 okunma