···Okunma: 10 Temmuz 2023 00:00 Yazardan okuduğum ilk kitap Genç Kız Kalbi oldu. Eserde ana karakterimiz Pervin adında bir kız. İzmir'den ailesinin yanından İstanbul'a amcasının yanına taşınıyor. Başından geçen olaylar kitapta günlük biçiminde okuyucuya sunulmuş. Pervin, mürekkep yalamış olma hasebiyle kültürlü bir kız. Dolayısıyla yobaz insanlara ve bağnaz fikirlere dayanamıyor. Günlüğüne sık sık İstanbul eleştirileriyle birlikte çevresindeki insanları acımasızca eleştirdiğini mamafih, hayran olduğu insanları övdüğüne tanık oluyoruz. Bu hayran olduğu insanlar içerisinde ev sahibesinden birinin akrabası olan şair Behiç Bey var. Pervin, Behiç Bey'in konuşmalarına, fikirlerine tanık oldukça ondan hoşlanmaya başlıyor. Dolayısıyla platonik bir aşka kapılıyor. Kendisini yapayalnız hissettiği İstanbul'da sonunda kendisi gibi olan kendisi gibi düşünen bir varlığa, ruha denk geliyor. Hayatının aşkını bulduğuna inanıyor. Akabinde Behiç Bey'in eve ziyaretleri de sıklaşıyor.
Bakalım Behiç bey, Pervin'in hislerine karşılık verecek mi? Okumanızı tavsiye ederim.