Erkekler namuslu olduklarında kadınların namus sorunu olmayacaktır!
2023 105. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2023 22:22
Sevgili okurlar, İntibah eseri Türk Edebiyatında oldukça önemli görülen eserlerden bir tanesidir. Bu eserin bu kadar önemli olmasının nedeni ilk edebi roman olarak bilinmesindendir. Açıkçası bu durum içimdeki merak duygusunu uyandırdı ve neden bu eseri okumuyorum diye kendi kendime sordum. Günün sonunda iyi ki okumuşum dediğim eserlerden bir tanesi oldu. İsterseniz roman içeriğine geçelim. Ali Bey, yirmilerinin başında iyi eğitimli zengin bir aile çocuğudur. Ne yazık ki babasının vefatından sonra Ali Bey yeni arayış içerisine girecek ve bu arayışın sonucunda Mehpeyker isimli hafifmeşrep bir kadına aşık olmasıyla olaylar ilginç bir hal alacaktır. Açıkçası Ali Bey’in namusa bu denli önem verirken neden Mehperker’in geçmişini bildiği halde zavallı Dilaşub isimli cariyeyi boşu boşuna namus davası yüzünden harcamasına bir anlam veremedim. Hadi bir hata yaptın neden sorgulamadın? Bana kalırsa Ali Bey, neyi sevip neyi sevmediğini bilemeyecek kadar toy bir delikanlı. Yine de takdir edeceğim bir şey var o da eğitimsiz olmasına rağmen Mehperker’in zekası. Bu kadının kötücül bir zekası olmasına rağmen kitaba renk veren karakterlerden biriydi. Açıkçası Ali Bey’den daha çok sevdim. Ali Bey'i sevmeme nedenim ise neyi sevip neyi sevmediğini bilmeyen insanlara katlanamıyor olmamdan. Özetle bu kitaba mutlaka bir şans verin derim.
Edebiyat & Roman
İntibahNamık Kemal · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202149,2bin okunma
2.452 Gösterim
Benim namusuma laf edip beni ayartmak için o erkeklerin götünü yırttıklarını gördükten sonra namusun olmadığını düşünüyorum.
Bende de aynı hissiyatı uyandırdı. Mutlaka okunması gereken bir kitap