2023 90. kitabı
1960’lı yılların köy hayatını ele alam kitapta Pala Zeynel, herkes tarafından çok sevilen birisidir. Kurtuluş savaşı sırasında yoklukla,acıyla başetse de asla isyan etmemiş elindekilerle yetinmeyi bilmiştir. Birbirinden cengaver iki oğlu olan Zeynel’in büyük oğlu Canbolat evli ve dört çocuk babası iken, Dündar sevdiği kızla kavuşma hayalleri kurar. Anadolu insanı olan iki kardeş ekmekleri için canını dişine takarak çalışır. Ta ki o kanlı güne kadar. Bir cuma günü gerçekleşen sel kardeşlerin hayatını karartır. Tek gayeleri kendi hallerinde geçinmek olan kardeşlerin sonu ne olacak? Hayallerine kavuşabilecekler mi? Aile bu acıyı nasıl kaldıracak? Anadolu insanının hayatını birebir kaleme alam yazarımız bizleri o günlere götürerek halkın yaşadıklarına tanık ediyor. Savaşın izlerinin hala silinmediği,yokluğun had safhada olduğu ama insanlıktan bir gram kaybetmemiş halkın mücadelesini okuyoruz. Kitabı okurken tanık olduğumuz acı gerçekler bir kez daha yüzümüze çarpıyor. Etkileyici bir o kadar da duygusal bir kitap. Sadece bazı eski Türkçe kelimelerin olması dikkat çekiyor ama okumayı asla yavaşlatmıyor. Türü sevenlere tavsiye ederim.
Roman
Kanlı SelHasan Dikmen · Az Kitap · 202319 okunma