·282 syf.····Okunma: 19 Temmuz 2023 17:59 Kitaba o kadar büyük bir beklentiyle başlamıştım ki... O kadar çok methedilmişti ki bana bu kitap. Kuzenimin kitaplığından görür görmez okumanın vakti geldi dedim. Hatta beğeneceğime ve kendi kitaplığıma da almam gerekeceğinden o kadar emindim ki.... Ama maalesef öyle olmadı. Hayal kırıklığına uğradım.
Kitabın fikrini çok beğendim hatta hep merak ettiğim bir şeydi farklı kararlar almanın hayatımı nasıl etkilediği. Fakat her ne kadar fikir güzel olursa olsun, anlatıcının cümlelerinde edebiyat ve duygu göremiyorsam ve bir şey uyandırmıyorsa bende, varsın istediği kadar fikir güzel olsun...
Kendimi bildim bileli klasik okuyan biriyim, haliyle insanın yeni nesil romanlari bu tarz kitaplardan sonra okuması ister istemez zor oluyo. En azından benim için öyle. Belki de bu yüzden beynim biraz yadırgamıştır kitabı.
Kitaptan çok beklenti ummuyor, yeni tarz romanları okuyabiliyor, tarih sevmiyor veya kitaplardan bir şey öğrenmek hoşunuza gitmiyorsa yani kısacası çerez bir şey istiyorsanız iyi bir roman olabilir.
Ama bu kadar abartılmayı yine de hak eder mi onu bilemiyorum