Geç kalınmış inceleme
2023 6. kitabı
Cahit Zarifoğlu denilince akla gelen ilk şiir oluyor şiirlerinin kitaplarına göre daha fazla adı duyulmuş sanırım. Bu kitap uzun süredir kitaplığımda okunmayı bekliyordu, kitabın dışı nedensizce bende bir önyargı oluşturdu okumayı sürekli erteliyordum. Ve bir gün okumaya başladım her satırı ayrı ayrı ilgimi çekti, beni cezbetti okudukça şaşkınlığım arttı kafamda oluşan önyargıları tamamen yıktı ve bana okumak için çok geç kalmışım dedirtti. Kitabı okurken Sezai Karakoç esintileri geldi göz önüme. Ama Türkiyeli ol Amerikalı ol,müslümansan eğer, sorumluluk ağızdan ağıza, kulaktan kulağa,herkesin ve senin de omuzlarına yükleniyor. Her an sınanıyorsun ve attığın her adımın önünde,hem Müslümanca yol,hem de onun zıddı bulunuyor. Kitapta doğu batı karşılaştırmaları bulunuyor,biz Müslümanların yeniden dirilmesine ve atılan şamarlara karşılık vermesi gerektiğine çok güzel bir şekilde değiniyor. Bir değirmendir bu dünya öğütür bir gün bizi... Beğendiğim bir kitap okumanızı tavsiye ederim,iyi okumalar dilerim Cahit Zarifoğlu Bir Değirmendir Bu Dünya
Bir Değirmendir Bu DünyaCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 202110,5bin okunma