·330 syf.····Okunma: 17 Haziran 2023 00:00 Kitabı bitirmeme rağmen koşuşturmaktan inceleyememiştim. Aşk bir insana neler yaptırır? Travmalar benliğimizi nasıl etkiler? Unuttuğumuzu sandığımız ama bilinçaltına gömdüğümüz yaralarımız bizle nasıl yaşar? Kitabın ilk bölümleri anlatım açısından durağandı benim için. Ama o, dokunaklı son için büyük bir sabırla okumak gerekiyor bence. Kahramanın kardeşinin hikayesini anlatış şekli beni bazen gıcık etti. Hatta "Ne kadar tuhaf bir karakter, bakalım sonuç nereye varacak" dedim. Zaman zaman röportaj verdiği gazeteci kızın yerine kendimi koydum. Bu kız bu adama nasıl sabrediyor böyle, dedim. Bu zamana kadar okuduğum roman kahramanları arasında en tuhaf bulduğum kahramandı fakat kitabı okuyunca ve asıl hikayeyi öğrenince gözümde yaşlarla bitirdiğim cidden ilginç bir kitap oldu. Hikayenin bir kısmını tahmin etsem de şaşırtıcı sonu asla aklıma gelemezdi diyebilirim. Bir insan duyguları olduğu müddetçe var olabilir. Kimi insanlar yaşıyor görünür, kimileri ölmeden önce gömülür. Bu kitap için şunu diyebilirim. Kimsenin hayatı için ön yargıda bulunmamak. Herkesin bir hikayesi var ve cidden herkesin hikayesi çok kıymetli. Kimseyi yargılamayın.