···Okunma: 06 Mayıs 2021 17:03 "Ölen insanların üzerinden çıkanları ailelerine verdiklerinde yaşadıkları o his gerçekti. O eşyalara ait gerçek anıları vardı, bende kafamda yarattığım anılara sarılıyordum."
Yine kitabı özetleyen alıntıyla karşınızdayım Bu kitap için türünü tanımak diğer okuyanlar için zor olsa da ben tabi ki tam tanım yapabilirim. Genel Kurgu dediğimiz her şeyden bir parça barındıran kategoride yazılmış. Açıklamak gerekirse; dozunu aşmamış biraz gizem-gerilim, ilk kısımlarda Genç kurgu, biraz romantik ve az doz da aksiyon içeriyor. Uzun lafın kısası her yaşa uyumlu ve yetişkin içerik barındırmayan bolca yaşamın içerisinden biraz da bazı konulara değinmeli bir hikayE.
Ama Azcık daha aksiyonlu olsaydı daha iyi olurdu Ama diğer her şeyi tam. Vıcık vıcık romantizm yok, eh be yeter gizem dedirtme yok, karakterler aptal değil bir de. Aptal karakterlere dayanamıyorum Çok beğendim özellikle de ana karakterin yaşadığı olaydan dolayı psikolojisinin çok iyi işlenmiş olmasına. Tabi bunu da yazarın sağlık sektöründe olmasına biraz da bağlayabiliriz. Mesleğini döktürdüğü kısımları rahatça okudum çünkü onun mesleği yani sorgulamadım bile. Akıcılığına da tek lafım yok dört dörtlük cillop gibi kurgu. Okumayan bin pişman haberiniz olsun. Tavsiye ediyoreee
Mara yeni bir güne gözlerini açtığını sanar ama aslında aylardır yattığı komadan uyanmıştır. Ve hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ona söylendiğine göre anne ve babasıyla birlikte kaza geçirmiş ve bu kazadan sadece kendi kurtulmuştur.
Ve Mara'nın ölümcül bir sorunu vardır. Kaza yüzünden yaşadığı rahatsızlıklar sebebiyle asla hafızasını zorlamaması gerekmektedir. (Bu kısım saçma değil tıpkı bişeyler içeriyor ,)
Beyin her şeyi unutsa da içgüdüler unutur mu?
Mara'ya ciddi bir büyük servet kalmıştır bir de herkesin onu düşündüğünü söylediği ama bunlarla ilgili hiçbir şey hatırlamadığı boş bir hafıza...