Şubat 2021
Kitap At Yayınları

2021 3. kitabı
Merve Akyüz kalemine sağlık canım arkadaşım bi solukta okunacak çok güzel bir aksiyon romanı olmuş. Marla'nın yaşadıklarını onunla birlikte bende yaşadım. Onunla üzülüp onunla heyecanlandım çoğu yerinde.. Bitecek diye üzüldüğün bir roman oldu. Serinin devamını heyecanla bekliyorum.
Roman
2021 11. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2021 18:35
Selam! Genel kurgu türünde bilinçli olarak okuduğum ilk kitap olan ve beni yeni bir kalemle tanıştıran İnjury'nin yorumuyla geldim. Önceliğimiz kitabın konusundan kısaca bahsetmek olsun. Marla Zoe, 15. doğum gününü kutladığı 13 Ekim gecesi ailesiyle feci bir kaza geçirir. Aylar sonra hastahanede gözlerini açtığında doğum gününün aynı zamanda ailesini kaybettiği gün olduğunu öğrenir. İşleri içinden daha da çıkılmaz yapan şey ise kızımız ne kaza gecesinden ne de öncesindeki 15 yıllık hayatından tek bir anı bile hatırlamamaktadır. Kazaya dair anlatılan parçaların zamanla birbiriyle uymadığını fark eden kızımızın içine bir şüphe düşer. Acaba anne ve babasını gerçekten kaza sebebiyle mi kaybetmiştir?.. Marla'nın arayışı, hastalığı sebebiyle yaşadıkları kitap boyunca beni etkisi altına aldı. Her şeyi çözebilirsiniz. Bu sizin elinizde ama aynı zamanda da değil... Kızın ağır yükü benim de omuzlarıma bindi resmen. Yanında olduğunu söyleyen herkes ona "kimseye güvenme" diyordu. Bir yandan da yaşadıkları tek başına kaldırabileceği bir yük değildi. Yazar bunu nasıl çözüme kavuşturacak? finale nasıl taşıyacak? diye merak ede ede geldim son sayfalara. Bitiş beni tatmin etti mi? Evet. Fakat keşke yazarın kaleme aldığı şekilde basılsaydı. Çok daha memnun olurdum, bundan eminim. Çünkü kalem ve konu öyle güzel ki 500 sayfayı keyifle okurdum diyorsunuz. Kitapta duygularından ve düşüncelerinden tamamen emin olduğum üç karakter vardı. Bu konuda Marla'ya bile güvenmedim vallahi. Genelde doğru kararlar alıp tercihler yapsa da bence en sonuncusunda hata yaptı. Tabi spoi vermemek için isim belirtemiyorum ama bir de plan konusunda deha olan bir karakterimiz vardı ki "yok artık" demelerime engel olamadım.. Ustaca kaleme alınmış, her sayfasından ters köşe bekleyerek okuduğunuz, akıcı ve
2025 47. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2025 20:01
Kitap anladığım kadarıyla yazarın basılan ilk kitabı idi. Bu kitaptan sonra beş kitap daha çıkardı. Onları okumadım ama bu kitapdan sonra okumak istiyorum. Yazarın seçtiği konu işleyişi karakterleri gerçekten çok güzeldi. Tek kusuru 222 sayfa olması 400-500 sayfada daha geniş işlenebilirdi. Kendini hızlı okutan bir kitap. İşleyişi karakterin kendini geliştirmesi çok güzeldi. Fakat keşke hızlı zaman atlamaları olmasa idi ne kadar bize anlatılmak istense de 9 yılı dolu dolu okumak isterdim. Ve aşk romantizm bence daha güzel işlenebilirdi. Kitabın içindeki o olaylar gerçekten çok iyi işlenmişti. Ama aşk geride kalmış gibi idi. Net değildi. Okuyucuya hissettiremedi. Hep bir muallak kararsızlık vardı sanki erkek karakterde. Kitabın sonuna doğru aşk üçgeni hissini sevemedim. Açıkçası ben çocukluk aşkı ile olmasını isterdim. Onun duygularını daha samimi buldum. Ne kadar diğeri 9 yıl yanında olsada aşkını hissettiremedi bana. Çerezlik hızlı okunabilecek bir kitap tavsiye ederim.
2021 57. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2021 17:03
"Ölen insanların üzerinden çıkanları ailelerine verdiklerinde yaşadıkları o his gerçekti. O eşyalara ait gerçek anıları vardı, bende kafamda yarattığım anılara sarılıyordum." Yine kitabı özetleyen alıntıyla karşınızdayım Bu kitap için türünü tanımak diğer okuyanlar için zor olsa da ben tabi ki tam tanım yapabilirim. Genel Kurgu dediğimiz her şeyden bir parça barındıran kategoride yazılmış. Açıklamak gerekirse; dozunu aşmamış biraz gizem-gerilim, ilk kısımlarda Genç kurgu, biraz romantik ve az doz da aksiyon içeriyor. Uzun lafın kısası her yaşa uyumlu ve yetişkin içerik barındırmayan bolca yaşamın içerisinden biraz da bazı konulara değinmeli bir hikayE. Ama Azcık daha aksiyonlu olsaydı daha iyi olurdu Ama diğer her şeyi tam. Vıcık vıcık romantizm yok, eh be yeter gizem dedirtme yok, karakterler aptal değil bir de. Aptal karakterlere dayanamıyorum Çok beğendim özellikle de ana karakterin yaşadığı olaydan dolayı psikolojisinin çok iyi işlenmiş olmasına. Tabi bunu da yazarın sağlık sektöründe olmasına biraz da bağlayabiliriz. Mesleğini döktürdüğü kısımları rahatça okudum çünkü onun mesleği yani sorgulamadım bile. Akıcılığına da tek lafım yok dört dörtlük cillop gibi kurgu. Okumayan bin pişman haberiniz olsun. Tavsiye ediyoreee Mara yeni bir güne gözlerini açtığını sanar ama aslında aylardır yattığı komadan uyanmıştır. Ve hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ona söylendiğine göre anne ve babasıyla birlikte kaza geçirmiş ve bu kazadan sadece kendi kurtulmuştur. Ve Mara'nın ölümcül bir sorunu vardır. Kaza yüzünden yaşadığı rahatsızlıklar sebebiyle asla hafızasını zorlamaması gerekmektedir. (Bu kısım saçma değil tıpkı bişeyler içeriyor ,) Beyin her şeyi unutsa da içgüdüler unutur mu? Mara'ya ciddi bir büyük servet kalmıştır bir de herkesin onu düşündüğünü söylediği ama
2023 72. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2023 17:02
Çünkü hayat vefalı olmak için çok kısa, hem dostlarınıza en çok da düşmanlarınıza." Bir doğum günü sonrası aiilesiyle dönüş yolculuğunda yanan bir araba, ölen anne ve baba hayatta kalan Marla... Geriye kalan hafıza kaybı, bozulan psikoloji.Amca Raif, eğitimi için Marla' yı Londra' ya yollar. Geride sevdiceğini bırakarak(Barkın) uzaklaşmak istemişti buralardan.Anna ve Charlie, Marla' ya aile oluşturmak için seferber oluyorlar.Okul arkadaşlarından olan Oliver, çapkın mı çapkın bir erkek. Günlerden bir gün derste Marla' nın yanına oturuyor telefonunu alıp numarasını kaydediyor.Hıh tam bir kazanova değil mi? Marla' nın babası zamanında bir mektup yazar ve kendisine ulaştığında çözmeye, anlamaya çalışır. Sanki şifreler var, ne anlatmaya çalışıyor? Bu süreçte Oliver' le güzel zamanlar geçirirler, baya yakınlaşırlar. Marla'nın aklında hep o kazaya dair soru işaretleri vardır ve ne pahasına olursa olsun gerçeği öğrenmek ister. Marla' dan saklanan sır nedir? Amcası Marla' dan neyi saklamaktadır? Marla gerçekleri öğrendiğinde neler olacak? Marla ve Oliver' i bekleyen son nedir? Eh tabi bunların cevabı eşsiz kalemin sahibi @mrv. injury kitabında. Güçlü kalemi, enfes betimlemeleriyle aşık olduğum kadın, favorim "Benzer ruhları, zamana ihtiyaç duymaz. Onlar enerjileri ile birbirlerini bulur,kimse için acele etmezler ama birbirleri için saniyeler bile çok kıymetlidir." "Düşmanı hafife almak çok büyük bir hata olur ama onlardan korkarak da yaşamayacağız." "Filler arı kovanlarına yaklaşmazlar ve arıların vızıltısı, filleri çıldırtmaya yeter." "İşleri yolunda gidiyor gibi gözükmesi en büyük tuzaktır." "Karakterler değişebilir, bedenlerimiz değişebilir ama ruhumuz bize ait."

Merve AkyüzYazar · 3 kitap
2014 senesinden beri sağlık profesyoneli olarak sağlık hizmeti vermektedir. Halihazırda acil sağlık hizmetlerinde görev yapmaktadır. İlk kitabı Injury'i 2021 Şubat'ta çıkarmıştır.