İnsan Yediklerinden İbarettir
2023 30. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2023 00:00
Bütün bufalolar öldürüldükten, yabani atlar evcilleştirildikten, ormanlar kesildikten ve gizli köşelere kadar dünya insan kokusu ile dolduktan sonra, bir bakacaksınız ki; göklerdeki kartallar yok olmuş.. (syf:185) Allahû Te'âla'nın yarattığı şu muazzam kainatta, fıtratına aykırı davranan hiç bir canlı göremezken, kendi fıtratını bozduğu gibi diğer tüm her şeyin yaratılış biçimini bozan, yine insandan başkası değil ne yazık ki. Tolstoy'un dediği gibi : Bozulduğunda insandan daha kötü birşey yoktur.. Önce bozduk da sonra mı bozulduk? Yoksa önce bozulduk da sonra mı bozduk? Bilinmez. Fakat korkutucu olan, tamamını bozmuş olmamız. Neredeyse sağlıklı olan yiyeceklerin parmakla sayılacak derecede az olması, hatta bunun bile günümüzde mümkün olmamış olması. Önce yediklerimizi düzeltmeliyiz ki, bozulmuş fıtratımızı fabrika ayarlarına geri döndürebilelim. Farkında mısınız, bilmem. Artık insanlar ; enerjileri tükenmiş, çalışmayı sevmeyen, hareket etmekten hoşlanmayan , muhabbet sofralarında oturmaya tenezzül etmeyen, yalnız yaşamayı marifet bilen,sorumluluk almaktan çekinen, sosyalleşmeyi medya üzerinden zanneden, sadece ve sadece yemek, içmek, uyumak ve eğlenmekten ibaret bir yaşam tarzını benimseyen varlık haline geldi/geldik. Bunlar çoğunlukla yediklerimiz, içtiklerimiz, tedavi aracı diye kullandığımız ilaçlar neticesinde ortaya çıkan ve yabana atılamayacak olan gerçekler.. Toprak öldükçe zamanla fıtrat da öldü . Yağmurlar artık toprak kokmuyor. Zira her yer taş, beton oldu. Hava temizliğini, yiyecekler saflığını kaybettikçe insan da enerjisini, mutluluğunu, yaşama sevincini kaybetti. Önce kazanmak için sağlığından oldu, sonra sağlığı için kazandıklarından. Ailesi iyi yaşasın diye saçını süpürge eden ebeveynler, çocukların tahammül edemediği yaşlılar haline geldi. Dengeyi kuramadıkça bozuldu her şey. Kitapta "Kızılderili'den Beyaz Adam'a mektupta"ki kısmında yazar Kemal Özer şöyle der: Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu, son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde anlayacak. (syf:185) Ne güzel söyler Mahmud Ustaosmanoğlu : "Tandır tava geldi, hamur tükendi Akıl başa geldi, ömür tükendi.." Ömür tükenmeden hayatın, sağlığın ve yaratılışımızdaki o muhteşem fıtratımızın farkına varabilmek duası ile.. Okuyacaklara verimli ve keyifli okumalar..
Yemek-Kültür
Müslüman'ın DiyetiKemal Özer · Hayykitap · 2020857 okunma