6.5/10
2023 16. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2023 02:12
Bu eserde kitabımızın ana karakteri olan Holden Coulfield adındaki bir gencin başından geçen olayları okuyoruz. Holden kendini bir yere ait hissedememiş insanları sevmeyen ve münzevi bir hayat biçimini benimseyen bir kişi. İnsanların samimiyetsiz, egolu ve bencil tavırlarına katlanamayıp sürekli onları eleştiriyor. Okula adapte olamadığı için sürekli okuldan atılıyor en sonunda da kendi başına yaşamaya çalışıyor. Ne ailesine ne arkadaşlarına ne de arkadaşlarının yanında olmadan.. Kitaptaki gencin bakış açısı ile yazarın bakış açısı arasında benzerlikler görüyoruz. Kendi hayatından esinlenilmiş gibi bir anlatımı var. Öyküleyici bir anlatım olmasının yanı sıra içerisinden bir ergenin bakış açısı ve hayata dair düşünceleri hakkında psikolojik bir sonuç çıkarmak da mümkün. Açıkçası ben bu kitaba başlarken fazlasıyla ümitliydim ancak bir tık hayal kırıklığı yaşadım. Sandığım kadar akıcı değildi ve kitap günlerce elimde süründü diyebilirim. Ayrıca kitabın üslubu hoşuma gitmedi. Argo kelimeler çok fazlaydı ve bazı şeylerin sürekli tekrar etmesi sıkıyordu. Berbat bir kitap diyemem ama mutlaka okuyun da demeyeceğim. Okumasanız da bir şey kaybetmezsiniz. . . "Bir şey çok iyi yapıyorsanız, bir süre sonra dikkatli olmazsanız gösteriş yapmaya başlıyorsunuz. Ve sonunda da iyi olmaktan çıkıyor yaptığınız."
Edebiyat & Roman
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma