“Aptal olmak üzücüydü ama aptal görünmek özgürlüktü.”
2023 28. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 00:32
Fin Del Mundo yani dünyanın sonunda kendini bulan bir kadının hikayesini anlatıyor Ayfer Tunç son kitabında. Okuma tempom ne zaman düşse beni alıp sürükleyecek bir hikayeye ihtiyaç duyarım ve soluğu Ayfer Tunç kitaplarında alırım. Kuru Kız da oldukça sürükleyici bir hikayeye sahip. Adı olmayan kuru kızın hikayesi pek çok kadının hikayesi aynı zamanda. Toplumumuzda hem kadın olmanın hem de fiziksel olarak standart kalıplara uymayan bir kadın olmanın zorluklarını gözler önüne seriyor. Boyu ne kadar uzunsa dış görünüşüyle ne kadar dikkat çekiyorsa bir o kadar da ufalıp silikleşip insanlar tarafından fark edilmemeye çalışıyor. Kuru Kız ne anlatıyor deseler benim için kitabı en iyi özetleyen cümle “Aptal olmak üzücüydü ama aptal görünmek özgürlüktü.” olur. Bazıları bu kitabın hayal kırıklığı olduğunu düşünse de ben öyle düşünmüyorum ve Ayfer Tunç ne yazsa okurum diyorum. Ama daha önce okuduğum Kapak Kızı serisinin 2.kitabı olan Yeşil Peri Gecesi benim için “En Ayfer Tunç kitabı” olarak kalacak her zaman.
Kuru KızAyfer Tunç · Can Yayınları · 20237,9bin okunma