·255 syf.·
2023 99. kitabı
Luc Ferry
8.7/10 · 272 okunma
卐 βεττy
Geçen sefer genciz çıtırız öyleyse hallederiz demiştim :D sonra halledemeyip yarım bırakmıştım🥲 Bu sefer iddilayım😌 Genciz güzeliz çıtırız ve üstelik birikimliyiz :) bu kez halledicez SANA SÖZ!
卐 βεττy
OMG... sevgiden dem vuran polyannacık Marcus Aurelius'umuz sırf felsefesiyle zıt diye bir papazı öldürüyor... Cık cık cık ayıp değil mi yaw marc... hani dünyayı doğayı falan seviyorduk?? Hani doğadaki her şey iyiydi??
卐 βεττy
Ben bunu ikide bir stoacılara karşı kullanmaz mıyım🌝
卐 βεττy
Kreskes hıristiyanların başarısını kıskandığı için İustinus'u ve 6 öğrencisini Marcus'a ispiyonlayıp öldürtmüş... Kiniklerin yüz karası kreskes...😶
卐 βεττy
Kurtuluş arayışını hayata geçirmek için başvurulan bazı pratikler: 1. İki büyük kötülük: geçmişin ağırlığı ve geleceğin vaatleri. 2. Biraz daha az umut etmek. 3. "Bağlanmamaya" övgü. 4. Başıma felaket geldiğinde, ona hazırlanmış olacağım: -mış olacağım
卐 βεττy
Stoacı bunalımı geçiriyorum gene... O kadar boş bir felsefe ki... antik çağda dünya daha ütopikti o yüzden herkes böyle (u)mutlu abi başka açıklaması olamaz... Marcus bu devirde yaşasa psikolojik destek alırdı kesin :D
卐 βεττy
Ben Mesih'in hıristiyan inancında ölü olduğunu sanıyordum... çarmıha gerildikten sonra dirilip göğe yükselmiş... Bugün de aydınlandım 🌝
卐 βεττy
Aslında bu konuda Kur'anda bir ayet vardı... "Onlar onu ölü sandılar ama aslında Allah onu kendine doğru yükseltmişti" diye. Ama bu ayet Mesih'in çarmıha gerilmeden önce göğe yükseldiğini söylüyor. Bu konuda hıristiyan ve islam arasındaki temel fark bu sanırım :)
卐 βεττy
Ama merak ettiğim bir şey daha var... Bize göre Mesih hiç öldürülmedi yani göğe yükselirken bedenen ve ruhen yükseldi. Hıristiyan inancına göre göğe yükselen Mesihin sadece ruhu muydu yoksa bedeni de mi yükseldi??
卐 βεττy
Felsefeyi kaynatıp dinler tarihine geçiş yaptım 🌝