2023 7. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2023 02:45
Okumaya bir anda karar verdiğim bu kitap, genel anlamıyla beni karakterleri açısından çok şaşırttı. Normal hayatta alıştığımız o kahraman erkek karakter yok mesela. Bu yönüyle alışılmışın dışında. Ben en çok günlük yaşantıda, her ailede olabilecek durumların taa 1800’lü yıllarda da olmasına şaşırdım. O zamanlardan bu zamanlara insanların problemleri değişir diye bekliyordum. Yazar bizim evi biliyormuş gibi hissettim :) Okurken gerçekten genelde sinirlendim, bazen de her karaktere verdim veriştirdim. Sonunda büyük bir azimle bitirmiş bulundum. Benim kendi hayatıma benzer bulduğum kısımların aynılarının kendi hayatında olmayan insanların, bu kitabı daha çok beğeneceğini düşünüyorum.. :) Keyifli okumalar.
Akıl ve TutkuJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20249,4bin okunma
1.834 Gösterim
İncelemenize istinaden herkes Mr. Darcy olamaz demek istedim.:) Jane Austen’ın kalemi çok sağlam olduğu için her karakterin hisleri yada hissettirdikleri çok net hissediliyor. Diğer okuduğum iki kitabına( Gurur ve Önyargı ile Emma) göre bu kitapta daha çok sinir bozan karakterlerin fazla olması can sıkıcı bir durum. Hala da günümüzde bile var olmalarına da diyecek bir şey bulamıyorum. Emeğinize sağlık teşekkürler
Feride
Benimle benzer duyguları hissetmiş olmanıza bir tık mutlu olmadım değil ☺️ Güzel yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim ☺️
Jane Austen'ı Jane Austen yapan "Bizim evin hallerini" okura samimi bir dille aktarabilmesi diye düşünüyorum. Okurken mutlaka bağ kuruyorsunuz. Paylaşım içi teşekkürler.
Feride
Bu kadar “bizim evin hallerini” bilmesi hafif yollu ürküttü tabii :) rica ederim bu arada asıl ben teşekkür ederim ☺️