·847 syf.····Okunma: 23 Temmuz 2017 22:42 Yaklaşık olarak 3-4 aydır kitaplığımda okunmayı bekleyen bir kitaptı. Sanırım kitabın kalınlığı ve öncesinde dizisinin ilk üç sezonunu izlemiş olmam beklemeye almamda çok büyük etken oldu. Hak verirsiniz ki 840 sayfalık bir kitap öyle ha deyince açılmıyor Elime alıp okumaya başladıktan sonra 'keşke keşke niye daha önce başlamadım' dedim. İnanılmaz sürükleyici ve diziden -ki zaten her zaman kitaplar benim önceliğim olmuştur- çok daha derin bulduğumu belirtmek istiyorum. Her satırda tekrar tekrar hayran kaldım. Duygusal betimlemeler çok ince işlenmiş. Tek sorun yaşadığım kısım -ki bu noktada yalnız olmadığımı hissediyorum- isimlerin, lordların, sörlerin çokluğu mutlaka bir kafa karışıklığı yaşatıyor insana. Bunu da Google-Wikipedia-(çoğunlukla) ekşi sözlük kullanarak giderdim. Zaten bir yerden sonra isimlerde artık o kadar kafa karıştırmıyor ama ilk sayfalarda biraz yardım almanın kimseye zararı yok diye düşünüyorum. Çok sevdiğim karakterler de var hiç sevmediklerim de ama onlar için konuşmanın çok erken olduğunu sanıyorum. .
Devamını merakla okuyup görücem sanırım.