Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar öbürlerinden daha eşittir
2023 44. kitabı
Kitap uzun süredir kitaplığımda durmasına rağmen elime alıp bir türlü okuyamıyordum önyargılarımdan dolayı. O kadar popüler olmasına rağmen önyargılarımdan dolayı kitabın konusuna bile bakmamıştım. Sanki çok sıkıcı gelicekmiş anlamakta zorlanıcakmışım hatta bırakıcakmışım gibi hissettiriyordu. Önyargılarımı kırıp kitabı okumaya başladım ve bu kadar akıcı olması ilk önce beni baya bi şaşırttı. Kitap bariz bir siyasi eleştiri kitabı. Önemli kişileri hayvanlarla eşleştirerek çok güzel bir eleştiri yapıyor. Kitabı okurken her ne kadar ‘nasıl unutuyor bu kadar yakın zamanda olan bir konuyu’ diye hayvanları eleştirsek de biraz dönüp kendi hayatımıza baktığımızda aslında bizim de belki çok yakın geçmişte olan şeyleri bir çırpıda unuttuğumuzu hatta sanki olmamış gibi davrandığımızı fark etmem uzun sürmedi. Yazar hayvanların hüküm sürdüğü bir çiftliği anlatmaktan öte hayatımızda olan ve bizim kanıksadığımız olaylara ışık tutuyor. Eğer okumadıysanız ve benim gibi önyargılarınız çok fazlaysa daha fazla düşünmeden hemen okumaya başlayın.
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024296,2bin okunma