Christopher Nolan
Dunkirk bugün gösterime girdi. Tarihin en iyi 2. Dünya Savaşı filmi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nolan in onca prestijli filmine bunu da eklemeyi basararak Spielberg i belki de tamamen gölgede bırakacak. Şimdiden iyi seyirler.
Nolan'ı cok severim ve sanat uğruna gerçekten çok farklı ve kalifeli filmleri var. Bu filmi Dunkirk Nolan'ın en kısa filmi özelligine sahip. Tarihte en iyi savas filmi mi kesinlikle değil. Kıyamet, Oliver Stoone yoonetmenliginde Platoon, Deer Hunter, Full Metal Jacket bunlar efsanedir. Yani Auteur yonetmenlerin filmlerine bakacak olursak hepsinim el atmisligi vardir. Nolan da sadece en iyiler arasına soktu diyelim ama kesinlikle en iyisi degil.
Nolan'ın neredeyse girmediği alan kalmadı. Bu kadar genç yaşta bir yönetmenin bu kadar kült filmi olması muhteşem bir şey. Umarım daha çooook filmlerini izleriz favori yönetmenimin.
Nolan bu tarz filmleri çok yapmazdı nereden esti de ikinci dünya savaşını yapmaya karar verdi çok merak ediyorum. Mutlaka izleyeceğim.
Farklı bir filmdi. Az önce izledim tam da. Sanatsal yönüyle bakacak olursam elbette efektler ve özellikle bazı sahneler çok başarılıydı. Harry Styles'ı haberim olmadan karşimda görünce bir duygulanmadim da değil. Konunun ve dönemin işleniş bakımından da eleştirileceğini düşünüyorum. Halkın gözünde 'sağ kalmanın' zafer olarak medyaya yansıtılmasi vb. durumlar üzerinden rahatça farklı bakışlar çıkacaktır.
Az bilinen konuları işlemek hoşuna gidiyor sanırım...
Bu yorum görüntülenemiyor