Merhaba arkadaşlar. Hayırlı Geceler. Özel okuma serimizin geldik 4 numaralı (S-ahaf Mendel, O-topsim, N-ietzsche, G-ece ile Sabah Arasında) kitabına. Kaldı 2 kitabımız. En son Haziran 2021’de okumuştuk yazarı. Halil Cibran’ın daha evvel pek çok eserini okumaklığımız olduğu için beklentim de buna göreydi zaten açık konuşmak gerekirse neredeyse her sayfada mutlaka bir özlü söz bulmak da mümkün. İnanç, yaşam, insanlık, aşk gibi pek çok konuya da hikayesi içinde mutlaka değinmeyi başarıyor. Yeri geliyor uygarlığı yerin dibine sokuyor yeri geliyor inancın çok güzel olduğunu ama uygulanmasının ne kadar zorlu olduğunu bizlere anlatıyor. Anlattığı Yusuf el Fahri’de yalnızlığın pençesinde mücadele eden ve her şeyden kaçan bir adam olarak karşımıza çıkıyor. Her insan kendi hayatının ve hayallerinin özetidir, kim bilir belki otobiyografik bir eser bile okumuşuzdur haberimiz olmadan. Başka bir hikayeye geçiyoruz orada da bambaşka biri çıkıyor karşımıza. Aksayan, yanlış giden bir durumu bizlere öyle bir anlatıyor ki bazen, Kemal Sunal filmi gibi ilkinde gülüp daha sonra seyrettiğimizde anladığımız pek çok konu olduğu gibi bazı yerlerin iki kere okunması daha sağlıklı sanki.
Ne demiş şair bu kitabın içinde, şöyle bir onu da eklemek isterim buraya da:
Biz sizin yolunuza gül saçıyoruz,
Sizse dikenlerle kaplıyorsunuz!
Çok anlamlı ve etkileyici bulduğum bir eseri daha bu vesileyle geride bırakmış olduk. Şöyle bir diğer incelemelerimizi de ekleyerek devam edelim.
#31375495#127050021#34210040#34236366#126871365#126890773#126939810#126965200#32928325
Hepimize iyi okumalar dilerim..