2018 209. kitabı
Sitemizde 64 ve 55 sayfa olarak görünce zaten kısa ve aldığım tekmil sonucu (https://1000kitap.com/erythrocyte) başladım kitaba. Tabii nereden bilebilirdim benim Parıltı Yayıncılık bu kitapta kendini tutamadan 128 sayfa basacak diye. Aaaah ah. Siz hiçbir kitabı okurken (100 sayfacık bile olsa) “Hedef 1 Milyon Alıntı” gibi duygulara kapıldınız mı? Artık bir yerde tuttum kendimi bu kadar alıntı yaparsam millet beni engelleyecek diye. Nerden bulup yapıştırdın sen o sözleri be adam! Resmen bunları söyleye söyleye okudum kitabı. Herkesin kendi felsefesi ya da beğenip çok sık kullandığı bir cümle vardır. Buna: Neyse, Keşke, Peki gibi kısa cümlecikler de dahildir. Peki bir insan, neredeyse tüm bu cümlelerin olduğu ve herkesin kendinden bir şeyler bulduğu bir kitabı nasıl yazabilir? Yazmış işte. “Deli”den sonra hele, hakkındaki fikirlerim gene tamamen yer değiştirdi diyebilirim. El Mitra ve El Mustafa arasındaki hoş diyaloglardan sonra neden EL diye de sormadım değil. Tabi bana burada kalan ne derseniz, ekmeği bölüşün ama aynı lokmayı değil derken çok derin bir mana aldım oradan. Öyle ki bunu Tarih, Aşk Hayatı, Edebiyat gibi çeşitli konularda hatta Siyaseten bile ele alabileceğimizi fark ettim. En başında da dediğim gibi, tek cümleden birçok yargı çıkarılabilen bu adamın yazıları bir kitap haline gelince ortaya fevkalade bir şey çıkıyor. Ve sizde bunun fevkindesiniz. Hazır her telden çalıyoruz buna da değinelim. Fevkaladenin Fevkinde lafı bilindiği üzere Bülent Ersoy’a değil; Zekin Müren Beyefendiye ait bir sözdür. Bunu da söyleme ihtiyacı hissettim. Daha fazla söze de gerek yok aslında. Yani kitap gerçekten de çok güzeldi ve çabucak bitti. Tek anlamadığım normal basımlara göre sayfa sayısı neden 2 kat gibi bir oranda fazla çıktı. Onun dışında problem yok, keyifli okumalar dilerim..
ErmişHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202385,2bin okunma