Bugün Emre Timur 'un çarpıcı romanlarından biri olan Us ile geldim. Us diğer kitaplar gibi sakin bir zihinle okunması ve üstüne düşünülmesi gereken çarpıcı bir eser. Normalde felsefe okumayı sevmem ama emre timur kitapları beni düşünmeye itiyor. Her kitapta kendime vay be diyeceğim bir şeyler buluyorum. Mutlaka dikkatimi çeken ve etkisinde kaldığım satırlar sarmalıyor etrafımı.
Us diğer kitaplardan daha çok düşündürdü sorgulattı ve farkına varmamı sağladı. Aslında içimizde düşündüğümüz ve her zaman bildiğimiz ama ötelediğimiz şeylere başkalarının gözünden bakma fırsatı sunmuş bizlere yazar. İşte bu kitapta karşınızda içinizi dökebileceğiniz adeta sizi dinleyen ve derinlerinize sızan birinden kendinizi gözlemliyor olacaksınız yani ben tam da böyle hissettim.
️ Her fikir, kendinden önceki ile çatışarak ve öncekini revize ederek ilerler. O yüzden bu toprakları terketmiş görünen o ışıltılı "katılmıyorum" ve "katılıyorum" eylemlerini geri getirelim istiyorum. Öğüt, idam veya dayak istemiyorum; dışlama, ötekileştirme, marjinalleştirme, tebliğ, ikaz, infaz ve hakaret de öyle. İstediğim ve beklediğim ve bana yarayacak ve çağa yarayacak olan şey, fikrime katılmayan akıllar. Her Ay Okuyanlar Kulübü