ATEŞ GİBİ ESER
2023 3. kitabı
Halide Edib Adıvar ' a çok teşekkür ederim gerçekten size o ateşten gömleği giydiriyor konusu hem aşk hemde dünyanın göz bebeği olan anadolu ve bir devin yıkılma esnasındaki 7 düvele meydan okuyan türk halkının o efsanevi kurtuluş mücadelesini ele alıyor. Halide On başı lakabına sahip bir yazar sebebi ; cepheden cepheye koştuğu için . Halide Edip Adıvar hem akıcı hem duygusal hem sürükleyici hemde kendine has şu özelliğiyle beni çok etkiledi o da acayip gerçekçi tasviri oluyor kitabı okurken kişi sanki karşında canlanıyor detaylar olsun güçlü karakterleri olsun beni çok etkiledi. Eğerki ben diyorsanız kurtuluş mücadelesini ele alan bir eser okumak istiyorum diyorsanız o listede bu kitap kesinlikle olur aşırı sürükleyici ve aşırı akıcı konusu bakımından denilcek bir şey yok şunuda diyebilirim ben bi kısmında ağladım o kadar etkilediki insanların yaşadıkları vs. yazarın sadece bu kitabı değil (vurun kahpeye , türkün ateşle imtihanı (anı)) gibi eserlerini de okudum aynı şeyleri bunlar içinde söyleyebilirim. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim.
İnceleme
Ateşten GömlekHalide Edib Adıvar · Can Yayınları · 202530,2bin okunma