Merhaba kitapsever dostlar. Birinci kitabını da severek okuduğum Harry Potter serisinin ikinci kitabının incelemesini sizler için yapacağım. Beğenmenizi umar, iyi okumalar dilerim.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki filmini daha önce izlemiştim. Ama yine de kitabı okumama engel değil:)
Ama henüz izlememiş olan arkadaşlara, öncelikle kitabı okumalarını tavsiye ederim:)
Birinci kitap hakkında da bir inceleme yazmıştım. Okumak isteyenler için buraya bırakıyorum:)
#216551047
Şimdi, bilmeyenleriniz için, Harry Potter ve Sırlar Odası kitabının konusundan bahsetmek istiyorum.
Dursleyler o yaz öylesine çekilmez olmuşlardı ki, Harry bir an önce okulu Hogwards'a geri dönmek için can atmaktadır. Bir gün odasında ortaya çıkan ev cini Dobby onu uyarır. Hogwards'a dönerse, bir felaket olacaktır. Olur da: Sırlar Odası'nın açılmasıyla ortaya çıkan karanlık bir güç, Hogwards'takileri taşa çevirmeye başlar. Harry, hayatını tehlikeye atarak l, Oda'nın elli yıllık gizemini çözmeye çalışır ve gerçekten de başına gelmedik felaket kalmaz.
Harry, Hogwarts’taki ilk yılını beklemediği bir şekilde bitirirken, yıl sonunda felsefe taşını bulması, arkadaşları ile birlikte binasını, Dumbledore’un ekstra puanlarıyla kupaya kavuşturmuştur. Bununla birlikte yeni tanıştığı Hermonie ve Ron ile de arkadaşlıklarını bir üst seviyeye taşımıştır. Okul bittiğinde, Harry, hiç haz etmediği amcası ve teyzesinin yanına yaz tatili için geri dönmüştür ve Harry için üç ay hiç geçmek bilmeyecektir.
Öyle ya da böyle Hogwarts’taki ikinci yılına başlamak için gün sayarken bir an da karşısına Dobby adında bir ev cini çıkar. Bu ev cini bildiği bir şeyler üzerine Harry’nin hayatını kurtarmaya ve onu okula göndermemeye çalışır. Bunun için elinden geleni yapmaktan da çekinmez.
Dobby’nin evde yaptığı haylazlıklar sonucu Harry başı yine amcası ve teyzesiyle derde girer. Üstelik bu sefer çok daha kötü bir derde girer. Zaten Dobby’nin de istediği budur.
Ama Harry yine arkadaşı Ron ve kardeşleri sayesinde Hogwarts’a gitmenin bir yolunu bulur. Kısa süre sonra Dobby’nin uyarılarının bir nedeni olduğunu anlayacak ve okulda bir şeylerin ters gittiğini fark edecektir. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Hogwarts, yıllar önce öldürülen Lord Voldemort’un tehdidi altındadır. Harry, arkadaşları Ron ve Hermonie’yle yine bilmedikleri bir maceranın içerisinde kendilerini bulacaklardır. Aynı zamanda Harry, yeni okul yılındaki dersleriyle de uğraşmak zorunda kalacaktır.
Kitap hakkında spoiler vermeden anlatmaya çalıştım, biraz kısa olabilir, ama kitabı okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız. Yine sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap olacak -bence- merak etmeyin.
Okuyacak olan arkadaşlara şimdiden iyi okumalar dilerim:)