·276 syf.····Okunma: 02 Ağustos 2023 03:48 İyi ki okumuşum ve keşke daha önce okusaymışım dedirten yazar.
Livaneli...
Kitabın ilk girişinde beni kendine çeken bir üslubu vardı ve her çevirdiğim sayfada daha da derinlerine aldı beni. Livaneli'nin gerçekten de muazzam bir kalemi var.
Esere gelecek olursak, bir adam ve bir gazetecinin, bir cinayet sonucu tanışmasıyla başlıyor ve bu tanışmada bizleri içine çeken muhteşem bir sohbet başlıyor.
Ahmet'in çocukluğundan süre gelen hüzünlerle dolu yaşamını ve aşkını anlatıyor.
Livaneli öyle bir yazmış ki ne tahmin etseniz hepsi yanlış çıkıyor. Kitap sonunda her şeyi anlayıp, şaşırıp ve istemsiz olarak hüzünleniyorsunuz.
Cinayet üzerine tanışan Ahmet ve gazetecimiz arasındaki zeka oyunları, bizi kitaba hapsediyor. Ahmet'in ikiz kardeşi Mehmet, gazeteciye Mehmet'in hikayesini anlatıyor ama bu anlatımı gazeteciye gizem katarak merak duygusu uyandırarak anlatıyor. Sizde gazeteci gibi bu hikayeyi merak içinde sabırsızlıkla okuyup takip ediyorsunuz.
Mehmet'in hikayesi sizi her türlü duyguya sevk ediyor. Hikayenin gizemi yazarın muhteşem ötesi anlatımıyla kitabı adeta yaşıyorsunuz.