2023 82. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2023 02:22
US / EMRE TİMUR “Hiçbir ideoloji, görüş veya fikri toplu hâlde kabul etmek veya toplu halde karşı çıkmak zorunda olmadığımızdır. İçerisinde alınabilir veya karşı çıkılabilir tarafları olabilir., paket program gibi kabul etmek veya reddetmek, ortada bir düşünce olmadığının en bariz göstergesidir.” Bence bir yazarın düşüncelerini en iyi anlatan edebi örnek deneme türüdür. Bu sebeple deneme türünün yeri ayrıdır benim için.  #US  #emretimur ‘ un kaleminden çıkan Evren üzerinde en çok sorulan soruların ya da diğer bir deyişle merak edilen konuların kendi süzgecinden geçirdiği cevaplarını kapsıyor. Dokuz başlık altında topladığı düşüncelerini,  sıkmadan ve akıcı bir şekilde aktarmıştır. Mukaddime bölümünde kitabın içeriğini... US başlığıyla aklını nasıl kullandığını... Estetik başlığıyla güzel sevmeyi... Etik ‘te ahlâkı...   O ile Tanrı ve dini... Tekâmül ile gelişimi ve değişimi... Eşya ile fizik, metafizik,  kuantum,  entropi konularını... Bunların bitiminde de teorileri ile ilgili örnekler ve serbest denemelere yer vermiştir. Kitap tek solukta okunabilecek kadar anlaşılır, yalnız ben bazı başlıklar üzerinde tekrar geçmek niyetindeyim. Bu esnada altını çizdiğim kalan alıntıları da paylaşmak istiyorum. Benden bugünlük bu kadar,  yeni kitaplarda buluşmak üzere. Her Ay Okuyanlar Kulübü
UsEmre Timur · Az Kitap · 2020127 okunma