Yalnızlığın Çiçekli Bahçesi
2023 108. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2023 13:31
Amerikan Modernizminin Anası, yaratıcısı olarak kabul edilen bir ressam. Kadınların, kadınlığın ve çiçeklerin anlatıcısı aslında. Üç boyuta benzer şekilde, detaylı çiçekler çiziyor, renklendiriyor. Yalnızlığını, çiçekler ile süslemiş. Çiçekli tabloları ona dayanak olmuş denebilir. Güzel bir baskı. Kadınlığı, doğurganlığı doğaya aktaran bir sanatçı. Aslında inceleme yazmayacaktım ama Ve Günler Yürümeye BaşladıVe Günler Yürümeye Başladı’yı okurken, O’koffee’den de bahsedilmişti. Ve okurken, bu yalnız dünyasına bıraktığı izler aklıma geldi ve sandığımdan çok daha etkilendiğimi düşündüm bu baskıdan. Alıntıya gelecek olursam: Çiçekçi Kadın/ Mart 6 “Georgia O’Keeffe resim yaparak neredeyse bir asır yaşadı ve resim yaparak öldü. Tabloları yalnızlığın çölünde bir bahçe yarattı. Georgia’nın çiçekleri, klitorisler, vulvalar, vajinalar, göğüs uçları, göbek delikleri kadın doğmuş olmanın sevinciyle kutlanan bir şükran ayininin kutsal kadehleriydiler.” Ve Günler Yürümeye BaşladıVe Günler Yürümeye Başladı/ Eduardo GaleanoEduardo Galeano sayfa 63 Özgür ve sınırlandıralamayan ruhu ile ben çok sevdim. Meraklasına.
O’keffeeLucie Cousturier · Yapı Kredi Yayınları · 201431 okunma