Doğan Cüceloğlu 'nun seminerinden sonra Arif Öğretmen ;
-"Öğretmenliği istediğim için seçtim. Ama şimdi, öğretmenliği seçmekle aptallık yaptığımı düşünmeye başladım." diyerek söze başlar. Kız arkadaşının iyi geliri olan bir mühendis ile evlendiğini, ev kiralamak için gittiği emlakçıların, "öğretmen maaşı ile ödeyemezsin" sözlerini, ailesinin "keşke başka meslek seçmiş olsaydın, kendine yazık ettin" serzenişlerini ve iş arkadaşlarının idealist duruşuna anlam veremediklerini anlatırken hayli yorgun, mutsuz ve kaybolmuş hissettiğini söyler..
Hayatın anlamına dair yönelttiği bu sorgulama ile kitabın asıl konusunu oluşturan
-birey ve ait olma dansını- anlatan #savaşcı isimli kitap ortaya çıkar..
400 sayfalık Doğan Cüceloğlu 'nun, varoluşa dair güzel bir eseri iyi ki okudum..
#kitapalıntıları
️ Yaşam enerjinizin kaynağı sizin özünüz. Kendi özünüzden koptuğunuz zaman şevkiniz kalmaz. Yaşamınızın anlamı da bu özden gelir; özle ilişkili yaptığınız her şey anlamlı, heyecan verici#kitapalıntıları
️ Yaşam enerjinizin kaynağı sizin özünüz. Kendi özünüzden koptuğunuz zaman şevkiniz kalmaz. Yaşamınızın anlamı da bu özden gelir; özle ilişkili yaptığınız her şey anlamlı, heyecan verici gelir. Özden kopuk yaptığınız şeyler ise anlamsız ve sıkıcı gelir.
️Kendi sınırlarının dışında olan bir sorumluluğu aldığında, kişi, kendine karşı sorumsuzca davranmış olur.
_________________________________________