Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sosyoloji-Düşünce

Profil
"Dünyamız nörotik bir insan gibi dağıtmıştır." Berlin Duvarı.
Sayfa 84
Hakiki inanç, hakiki ahlak ve hakiki felsefe diye bir şeyin hiçbir zaman olmadığını tarihten bilmeniz gerekir; ama bunlar yüzünden alevlenen savaşlar, alçaklıklar ve nefretler yine de dünyayı korkunç bir hale getirmiştir.
Sayfa 249 - UlrichKitabı okuyor
Reklam
... eğer toplum böyle kurbanlardan talep ettiği ahlaki çabanın yarısını kendisi harcasaydı, bugün bu türden olayları ve kişileri engellemek için çok şey yapılabilirdi.
nimete şükretmek yerine nimet verene nankörlüğe seçmenlere şaşılır.
Sayfa 134Kitabı okudu
Ben, önce insan olmamız gerektiğini, daha sonra başka sıfatları edinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yasalara duyulan saygının doğrulara duyulan saygıyı geçmesi istenen bir şey değildir. Hak saydığım tek zorunluluk, her zaman doğru olduğunu düşündüğüm şekilde davranmaktır. Bir kurumun vicdanı olamayacağını daha önce belirtmiştim, ama vicdanlı kimselerden oluşan bir kuruluş, vicdanlı bir kuruluştur.
... Ne var ki özgürlük de otorite de soyut birer kavram değil tersine canlı ve şuurlu birer kuvvet, ne özgürlükten vazgeçebiliyor insanlık ne otoriteden. Sosyal dengeyi kurmak için her zaman otoriteye ihtiyaç var. Hukukun egemen olması, bu arada kadın ve çocuk haklarıyla aile reisinin hakları arasında bir denge kurulması için de, her zaman özgürlük şart.
Sayfa 401 - İletişim Yayınları, 10. Baskı
Reklam
Proudhon'a göre, adalet ahlâktır. Adalet, düşüncenin ve hürriyetin başlangıç noktası. Din ise adaleti öldürür. Evet, Kilise bir zamanlar insanlığın hocası olmuştur ama artık rolü bitmiştir. Tanrı insan işlerine karışmamalıdır. "Tanrı şerdir", "bizatihi kötü olduğundan değil, bizatihi kötü olan ne var ki, kötüdür, çünkü insan işlerine karışması hep kötülükler doğurmaktadır". (...)
Sayfa 396 - İletişim Yayınları, 10. Baskı
"İnsanlar kırıcıydı kitaplara kaçtım." Cemil Meriç
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.