e.e. cummings der ki; Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, artık hiç bitmez!... Anlamlı ve Coşkulu Bir Yaşam İçin Savaşçı kitabında böyle bir savaştan söz ediyoruz. Söz ediyorum değil, söz ediyoruz; çünkü kitabı Arif Bey'le beraber oluşturduk. Arif Bey kimdir? Arif Bey, bu kitapta benimle konuşan bir sınıf öğretmeni. O beni bulmadı, aslında ben onu buldum. Uzun zamandır öğretmenlere ulaşmak, onlarla bir diyalog başlatmak gereksinmesi duyuyordum. Arif Bey'i böyle bir aryışın sonucunda buldum. Arif Bey'in yüreğinde sıkıntı var. Çabalıyor. Anlamak istiyor, yapmak istiyor. Destek bulamıyor. Ve yalnız!... - Doğan Cüceloğlu- (Arka Kapak)
392 sayfa

Bu Kitabı Okuyup Kendine Bir İyilik Yap:)
418 syf.
10/10 puan verdi
“Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, artık hiç bitmez!” Kitap bu sözle başlıyor. Ve daha ilk cümlesinden itibaren insanı içine çeken, sarsan, düşündüren bir yolculuğa çıkarıyor. Doğan Cüceloğlu… Profesör unvanını özellikle kullanmadan, bu topraklarda “kendini gerçekleştirmiş” ender insanlardan biri. Onu farklı kılan; bilgilerini yukarıdan, akademik bir dille değil; bazen bir çay bahçesinde, bazen bir parkta, bazen de bir müze köşesinde sanki karşınızdaymış gibi sade ve içten bir şekilde anlatması. Okurken sadece bir okuyucu değil, sanki birebir konuşan, dertleşen, kendini anlatan bir dost gibi hissediyorsunuz. Kitapta Cüceloğlu ile konuşan kişinin yerine geçip, o sohbetin tam ortasında siz varmışsınız gibi hissediyorsunuz. Bu da kitabın etkisini çok daha güçlü kılıyor. Samimiyetsizliğin, şekilciliğin, “mış gibi” yaşamanın kol gezdiği bir dünyada, bu kitap size kendi yol haritanızı çizme fırsatı veriyor. Kendin olabilmenin, baskılardan sıyrılmanın, fark yaratmanın ipuçlarını arıyorsan; bu kitap senin için. Bir başucu kitabı niteliğinde. Her satırı dolu dolu ve sizi pişman etmeyecek nadir eserlerden. Puanım: 10/10 Kesinlikle okuyun.
SavaşçıDoğan Cüceloğlu · Sistem Yayıncılık · 200111,6bin okunma
7 Başlıkta Savaşçı Nasıl Olunur?
nun
Var mısın?
Var mısın?
kitabından sonra okuduğum 2.kitabı. Ülkemizde psikoloji alanında kendini net bir şekilde ispatlamış bir değerimiz bana göre kendisi. Anlatım şeklini çok seviyorum Doğan Bey in
418 syf.
Puan vermedi
Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada,kendin olarak kalabilmek. Dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı artık hiç bitmez!…
Yasemin Kökmen
Yasemin Kökmen
SavaşçıDoğan Cüceloğlu · Sistem Yayıncılık · 200111,6bin okunma
10/10 puan verdi
Doğan Cüceloğlu’nun Savaşçı kitabı bize varoluş nedenlerimizi bulma, hayattaki amacımızın ne olduğu konusunda bize yol gösterici bir eserdir. Yazar kitaba bir anıyla başlıyor. Psikoloji alanında
Puan vermedi
her öğretmenin ve öğretmen adayının okuması gereken kitap. okurken cüceloğlu'nun türkiye'de psikoloji ve toplumbilim alanlarında akademik anlamda, evet akademik, akla gelen üç isimden biri olduğunu bilmeliler. bunu deme amacım her dediğinin doğru olduğunu öne sürmek değil, kimi arkadaşlar "kişisel gelişimci" gözüyle gördüğü için doğal olarak yazılanları değersizleştiriyorlar.bu kitapta cüceloğlu, olabildiğince geniş bir kitleye hitap edebilmek için eğitim psikolojisinin temeli olan kavramları ve sıkıcı terimleri hiç kullanmadan günümüze uyarlayıp örnekler üzerinden anlatıyor.
10/10 puan verdi
Eminim ki bir çoğumuz kısa bir süre önce kaybettiğimiz çok kıymetli Doğan Cüceloğlu’nun illa ki bir kitabını okuyup tvde bir konuşmasını dinlemişizdir. Temel eserlerinden biri olan bu kitapta öğretmen Arif beyle birlikte kendi iç dünyamızda çok derin bir yolculuğa çıkıp, çok faydalı şeyler öğreniyoruz. Okumamış olanlara tavsiye ederim.
Puan vermedi
Kendi kendime defalarca kurduğum bu cümleyi kitapta görmek ne güzel hissettirdi. Her bir insanın öyküsünü bilebilmeyi isterdim. Her bir insanın kendi öyküsü içinde tanıyıp, onlarla yaşamımın ilişki içinde olmasını isterdim. Onları yargılanmadan kabul edecek olgunluğa eristiğimi düşündüm. Icimde adı konulmamış bir sevginin enerjisi vardi.
400 syf.
10/10 puan verdi
Şimdi kemerlerinizi takın çünkü daha önce hiç görmediğiniz bir yolculuğa çıkıyoruz. ×Bu yolculuğumuzda kararsızlığa, tembelliğe, mutsuzluğa yer yok!
400 syf.
9/10 puan verdi
Doğan Cüceloğlu
o neşeli konuşma halleri ince esprileri ve gözlem yeteneginin verdiği enerjiyle okumaya başlayıp elimde kalem satır satır çizdiğim bir kitap oldu
Savaşçı
Tüketimin hızının giderek artıgı hepimizin sosyal alanlarda kendimizi birilerine ispat etmeye çalıştıgımız ve artık hayatdan zevk alamaz hallerimizin bu düşüşüne , kendi iç dinamiklerimizi düzeltmeye ve hayat sahnesinde içbenliğiyle barışmış bir savaşçı olmanın yollarını bilimsel veriler ve bolca kitap ve yazardan alıntılarla anlatılmış başucu kitabı.
Hapishane Duvarlarının Ardındaki Direniş Ruhu
Puan vermedi
"Savaşçı" romanı, beni derinden etkileyen ve uzun süre etkisinde kaldığım bir eser. Doğan Cüceloğlu'nun sürükleyici kaleminden çıkan bu hikaye, bizi Dicle Vadisi'nin büyüleyici manzaralarından hapishanenin soğuk duvarlarına kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Hikayenin merkezinde Devran adında bir karakter var. Devran, tutsaklık boyunca maruz kaldığı zulüm ve adaletsizliğe rağmen inancını ve umudunu kaybetmeyen bir savaşçı. Roman boyunca Devran'ın yaşadıklarına tanık olurken, tutsakların maruz kaldığı insanlık dışı koşulları ve maruz kaldıkları işkenceleri de görüyoruz. Ancak "Savaşçı" sadece bir zulüm ve adaletsizlik hikayesi değil. Aynı zamanda umut ve dayanışmanın da hikayesi. Tutsaklar arasındaki dostluk ve yardımlaşma ruhu, zorlu koşullara karşı koymalarına ve umutlarını canlı tutmalarına yardımcı oluyor. Cüceloğlu, roman boyunca sadece tutsakların yaşadıklarını anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda Kürt kültürüne ve kimliğine dair de derin ve dokunaklı bir bakış açısı sunuyor. Romanın sayfalarında Kürt halkının ezilen tarihi, kültürü ve gelenekleri yankılanıyor. "Savaşçı", sadece bir roman olmanın ötesinde, aynı zamanda bir direniş ve umut manifestosu. Cüceloğlu, bu romanla tutsaklığın gölgesinde bile insan ruhunun ışığının söndürülemeyeceğini ve umudun her zaman var olduğunu haykırıyor. Eğer sürükleyici bir hikaye okumak, umut ve dayanışmanın gücüne tanık olmak ve Kürt kültürüne dair yeni bakış açıları kazanmak istiyorsanız "Savaşçı" tam size göre bir roman.

Doğan CüceloğluYazar · 44 kitap
Mehmet Doğan Cüceloğlu (9 Şubat 1938, Mersin – 16 Şubat 2021, İstanbul), Türk psikolog ve akademisyendir. Uzun yıllar birlikte çalıştığı ağabeyi
Şahin Cüceloğlu
Şahin Cüceloğlu
da yazardır. Kişisel gelişim kitapları ve televizyon programı ile tanınmıştır. 1980-1996 yılları arasında ABD'nin Fullerton şehrindeki Kaliforniya Eyalet Üniversitesinde görev yaptı; kırktan fazla bilimsel makale yayımladı. 1990'lardan itibaren Türk insanının duygu, düşünce ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları ile inceleyen Türkçe kitaplar yayımladı. 1992'de yayımlanan İçimizdeki Çocuk adlı kitabı, onun en popüler kitaplarındandır. 1996'da Türkiye’ye dönerek üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları yapmıştır. Mersin'in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak 9 Şubat 1938 tarihinde dünyaya geldi. Ortaokulu Silifke'de; liseyi Ankara ve Kırklareli'nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra aynı üniversitede akademik kariyerine başladı ve Mümtaz Turhan'ın asistanlığını yaptı. 1964 yılında Amerikan Psikoloji Derneği bursu ile ABD'ye giderek Illinois Üniversitesinde Charles E. Osgood danışmanlığında dil psikolojisi (psikolinguistik) alanında doktora yaptı (1967). Doktora eğitimi sırasında evlendi ve bu evlilikten üç çocuk sahibi oldu. Türkiye'ye döndükten sonra akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde devam etti. 1975 yılında doçent unvanını aldıktan sonra Fulbright Araştırma Bursu için başvurdu ve aldığı burs ile Kaliforniya Üniversitesi (Berkeley)'de ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. Ailesini ABD'de bırakarak Türkiye'ye dönen Cüceloğlu, Hacettepe ve Boğaziçi üniversitelerinde yarı zamanlı olarak ders verdi. İlk kişisel gelişim kitabı "İnsan İnsana"yı yayımladı (1979). Ailesine yakın olmak için 1980'de ABD'ye döndü 1996 yılında emekli olana kadar Fullerton şehrindeki Kaliforniya Eyalet Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. ABD'de yaşarken Türkçe kişisel gelişim kitapları yayımlamaya devam eden Cüceloğlu, ikinci kitabı olan "İnsan ve Davranışı"nda (1991) modern psikolojinin temel kavramlarını Türkiye'den yerel öykülerle ele aldı. Emekli olduktan sonra Türkiye'ye döndü ve üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenlemeye ağırlık verdi. 1999 yılında Persil adlı temizlik firmasının sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen "Temiz Aile, Temiz Gelecek" başlıklı sohbet programları çerçevesinde televizyonda sohbet programları yapmaya başladı. Yazdığı kitaplar ve televizyon programları yoluyla Türkiye’de alanında, eğitim camiasında ve veliler arasında tanındı. Televizyon programlarının ve seminerlerinin içeriğini kitap hâline getirdi. Yıldız Hacıevliyagil ile ikinci evliliğini yaptı. Hayat öyküsünü anlatan İnsanı Ararken Damdan Düşen Psikolog adlı kitabını 2013 yılında yayımladı. Deniz Bayramoğlu'nun Doğan Cüceloğlu ile yaptığı söyleşi kitabı "Kendini Keşfetmeye Zorluklarla Başa Çıkmaya Var mısın? - Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler" adlı söyleşi kitabı Ocak 2021'de yayımlandı. 16 Şubat 2021'de İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki evinde aort damarı yırtılması nedeniyle 83 yaşında hayatını kaybetti. 18 Şubat 2021'de Levent Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedildi. 2021'de İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki Küçükçekmece Fen Lisesinin adı Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi olarak değiştirilerek hatırası yaşatılmıştır. Kitapları - İnsan İnsana (1979) - İnsan ve Davranışı (1991) - İçimizdeki Çocuk (1992) - 'Miş' Gibi Yetişkinler: Yetişkin Çocuklar (1994) - İçimizdeki Biz (1996) - İyi Düşün Doğru Karar Ver (1998) - Savaşçı (1999) - ‘Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim: İletişim Donanımları (2002) - Başarıya Götüren Aile - Sınav Döneminde Ana Babalık (2006) - Bir Kadın Bir Ses (2006) - Korku Kültürü: Niçin 'Mış Gibi' Yaşıyoruz? (2008) - Onlar Benim Kahramanım (2009) - İnsan İnsana Sohbetler (2011) - İnsanı Ararken Damdan Düşen Psikolog (2013) - Gerçek Özgürlük (2014) - Derviş'in Aklı: Profesör Ahmet Dervişoğlu ile Sohbetler (2016) - Öğretmenim Bir Bakar Mısın?- Öğretmen'in Gücü Üzerine (2018) - Var Mısın? (2021) - Geliştiren Anne-Baba (2021) - Evlenmeden Önce (2021) - Öğretmen Olmak
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.