·328 syf.····Okunma: 17 Ağustos 2023 00:00 Proje
7/10 3,5/5
Çoğu gizem/gerilim kitabında olduğu gibi kitabımız geçmiş ve günümüz şeklinde ilerliyor. İki kız kardeş, ailelerini kaybettikleri kazadan sonra artık görüşmüyorlar. Abla Bea, kardeşi Lo kazadan kurtulduktan sonra Proje’ye katılarak kendini ondan uzaklaştırıyor. Lo yıllarca ablasını bulmak, onunla konuşabilmek için çabalasa da Bea’nın bir kez bile sesini duyamıyor. Yıllar sonra Lo bir dergi şirketinde asistan olarak çalışırken Proje’de olan biriyle karşılaşıyor ve adamın gözlerinin önünde ölmesinden sonra Lo tekrar kendini ablasını ararken Proje’nin içinde buluyor.
Yazarın kalemiyle daha önce Sadie kitabında tanışmış ve çok sevmiştim. Akıcı, yalın bir kalemi var ve gizem unsurlarını doğru yerlere koyduğu için sıkılmadan okuyorsunuz. Ancak Sadie’nin sonu beni tatmin etmemişti. Bazı boşlukları okuyucu doldursun diye askıda bırakması hoşuma gitmemişti. Bu kitapta da aynısını yaptığını görünce yazarın tarzının bu olduğunu anladım.
Yanlış anlamayın gizem çözüldü. Sonuna kadar da çok iyi kitaptı ve merakla okudum. Ama bazı şeyleri daha ayrıntılı görmek isterdim. Gizem kitabını bitirdiğimde kafamda soru işareti kalırsa sinir oluyorum biraz ama yine de genel hatlarıyla bence güzel bir kitaptı. Hatta bazı yönlerden psikolojik gerilim de diyebiliriz ki en sevdiğim kısımlar da bunlardı.
Bence bir şans verin derim türü sevenler.