2023 27. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2023 00:26
Selamlar herkese! Öncelikle kitabın ismi sizi yanıltmasın okuması keyifli ve İçerisinde oldukça mizahi öğeler barındırıyor. Yaşamak için hiçbir sebebiniz kalmadı mı, hayat sizin için belirsizliklerle dolu bir kara delik gibi mi? O zaman sizi intihar dükkânına bekliyoruz. Öyle bir dükkan düşünün ki İçerisinde zehirli şekerlemeler, ölüm öpücükleri, tıraş bıçakları, intihar halatları satılıyor. Size sadece yaşamınıza son vermek için bu yöntemlerden birini seçmek kalıyor. Dükkanı işleten Tuvache ailesi ise oldukça karamsar. Öyle ki anne madam Tuvache çocuklarını intihar masallarıyla uyutuyor. En büyük çocuk olan Vincet yaşamına son vermek isteyenler için içerisinde ölümcül tuzaklar bulunan bir ölüm panayırı projesi yapıyor. Tuvache ailesinin en küçük üyesi Alan ise tüm aile üyelerinin aksine hayata karşı oldukça umutlu. Hatta Alan'nın bu umutlu halleri tüm aile üyelerini adeta çılgına çeviriyor. Alan kitapta şöyle anlatılmış: "İnsan beyinlerinde ışık düşleri uyandıran bu küçük çocuğun basit bir görünümü var, her şeye mutlu kayıtsızlığını yayarak giden bir akarsu gibi. Sizi bilinmeyen yerlere sürükleyen güzel ufuklara benziyor. Onun yanında yaşam kemanla çalınan bir ezgi sanki." Benim de kitapta en sevdiğim karakter Alan oldu. Kitap konusu bakımından çok ilgi çekici olsa da içerisinde derin anlamlar barındıran edebi bir eser olduğu söylenemez. Verdiği mesaj ise çoğu okuyucu tarafından sıradan" olarak nitelendirilebilir. Ama yine de sunduğu distopik dünyanın çok eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Bir oturuşta okuyum bitsin üzerine fazla düşünmeyeyim diyorsanız bu kitabı okumalısınız. Kitap yazarı Jean Teule ise karikatürist, senarist ve yazar. Ayrıca İntihar Dükkanı kitabı Patrice Leconte tarafından uzun metrajlı animasyon olarak beyaz perdeye de aktarılmış.
İntihar DükkânıJean Teule · Sel Yayıncılık · 202417,7bin okunma