2023 22. kitabı
Sürükleyici bir kitap, tek solukta bitirdim. Dostoyevski yine harika bir eserle beni büyüledi. Huzurun ruhu ele geçirdiği akşamlarda bir hayalperestin gizemli Nastenka'ya âşık olması üzerine kurulu bir hikaye. Dostoyevski birbirine uzak aynı zamanda bir o kadar da yakın ve birbirlerinde kendilerini bulan iki gerçek karakter yaratmış. St. Perersburg'da yaşayan başkahramanımız hayal kurmaktan yaşamaya fırsat bulamamış, içine dönük, hayattan kendini soyutlamış zarif bir dostoyevski bedbahtıdır . Nastenka ise başkahramanımızın tesadüfen karşılaştığı, ninesiyle beraber yaşayan, okumamış, kendi bilinmezliği içersinde kaybolan bir genç kız. Başkahramanımız hayatı boyunca böyle yaşamaya alışmış olsa da karşısına çıkan Nastenka, alışık olduğu bazı şeyleri yıkmasına neden oluyor. Her zaman hayallerinde yarattığı birine aşıkken ilk kez gerçek birine aşık oluyor. Bu aşka tüm benliği ile sarılıyor. Tam 4 gece karanlık geceleri bembeyaz hale büründürüyor yaşadığı bu aşk. Okumak isteyenler keyifle okuyacaktır. Ve inanın kendinizden de bir şeyler bulacaksınız. İçinize dönüp sizlere hayaller kurduracak belki de.
Beyaz GecelerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024102,2bin okunma