Hayatımız gibi ' Oyunlarla Yaşayanlar '
2023 14. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2023 01:58
Oyunlarla yaşayanlar eserini okurken yazarın oluşturduğu her karakter farklı rollerde. Gerçek hayatımız gibi. Her gün bir role giriyoruz ve oynadığımız rolleri yaşıyoruz. Farklı hayatlar ama herkes aynı gibi. Yazarın yazdığı bu eser gerçekliğimizi gösteriyor bana . Oyunlarla yaşamak. Yazarla yeni tanıştım ve oyunlarla yaşayanlarda ki eserinde ki karakterlerin dünyasını merak ettim. Hayat gibi sorunlarla mücadele etmek, varoluşumuzdaki sorunları bilip tutunmaya çalışmak . Bu eser aslında bizi, olanları anlatıyor. Hayattaki gerçekliği oyunlarda yaşatır. Cemilenin hayata karşı güçlü duruşu ve eşine olan tutumu , Çoşkunun içindeki sesi dinlemesi ve niceleri . Herkesin bir rolü var. Hayata karşı gerçek mücadelesini yaşamak için oynuyor. Bazı insanlar konuşarak, bazıları susarak , bazıları ise mücadelesini hayatın gerçekliğini oynayarak gösterir. Bu hikayenin baş karakteri iki arkadaş, umudu bir oyun çıkarmak ve bunu sergilemek. Sorunları bu şekilde dile getireceklerini inanan iki arkadaş. Hayatlarını bunu üzerine inşaa etmeye başlayan iki arkadaş.Kaleme alan hikayelerini gerçek hayatta görmeye başlayan ve onlarla bir bütün olan Çoşkunun hikayesi. Bu yolda umudunu sürdüren Saffetin hikayesi.Kısacası hayat gibi Oyunlarla Yaşayanların hikayesi. Çıkmaz yolların bile bir sonu vardır. Yazılan her hikayeninde sonu olduğu gibi.
Oyunlarla YaşayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202011,6bin okunma