···Okunma: 29 Ağustos 2023 18:08 Yıllar önce distopik-fantastik kitap rafları arasında gezip Stephen King koleksiyonumu tamamlamak için ter dökerken karşıma çıkmıştı Hugh Howey isimli yazar. Kitabın ismi 'Silo'ydu. Kısaca göz attığımda konu beni heyecanlandırmış, kitabı hemen satın almıştım ve o gece okumaya başlayıp birkaç gün içerisinde bitirmiştim. Fakat devam kitaplarının henüz yayımlanmadığını fark edince hayal kırıklığına uğramıştım. Sinraki iki kitap elimde olsa eminim onları da birkaç gün içerisinde bitirirdim.
Hugh Howey'le tanışmam bu şekilde olmuştu. Kum isimli kitabı çıktığında da hemen almıştım ama kitaplığımda uzun zamandır sırasını bekliyordu. Nihayet elime almamla ilk sayfalardaki gizemle giriş yaptığım distopik çöl dünyası başlarda beni kendine hayran bıraktı. İlk 100 sayfasını nasıl heyecanla okuduysam da kalan sayfalar maalesef aynı tadı vermedi. Ayrıca kitabın sonunun neden bu kadar aceleye getirildiğini hala anlayabilmiş değilim.
Bu kitap 1000 sayfalık 3 cilt halinde satılsa, olaylar daha detaylı anlatılsa ve karakterler daha kapsamlı bir şekilde bizlere sunulmuş olsa aynı silo üçlemesindeki gibi dizisi, filmi vs şu an piyasayı sallıyor olurdu.