Çok, çok güzel
2023 17. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2023 15:10
Sen... Sen ne mükemmel kitapsın öyle. Bazı kitapların sözleri güzel olur onlara post it koyarsınız fakat bu kitabın konusu güzle asıl olması gerektiği gibi. O kadar alışmışım ki sıkıcı konulu, betimlemenin çok olduğu kitaplara neyi sevdiğimi bilmiyormuşum resmen. Bu kitapla öğrendim diğerlerinin ne kadar iyi ya da kötü olduğunu. Ufkumu açtı diyebilirim. Lennie'nin tek suçu güçlü ve yarım akıllı olmasıydı. Asla isteyerek birini öldürmeyecek kadar masum ve saf idi. Curley'in karısı onun yarım akıllı olduğunu bilerekten yaptı. Lennie ona bir şeyleri yanlışlıkla öldürdüğünü söylemişti ama o kadin buna rağmen saçını elletti ona. Sonrada bağırıp çağırdı,korkuttu Lennie'yi. Yazık onu susturmaya çalışmıştı sadece, öldürmeye değil... George öldürdu iyi ki Lennie'yi yoksa işkence edeceklerdi ona. Ne güzel düşündü ona hikayeyi anlattı, onu mutlu etti ve mutlu bir şekilde aldı onun canını. Keşke olmasaydı fakat mecburdu. Kitap mükemmel kesinlikle okuyun derim. Eğer kitap seven birisiyseniz her ne tür severseniz sevin bu kitabı okumayıda deneyin. :) (Eğer bildiğiniz bu kitaba benzer kitaplar varsa lütfen söyleyin, onlarıda okumayı isterim. Şimdiden teşekkürler. )
Eleştiri
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,6bin okunma