·88 syf.···Okunma: 02 Eylül 2023 23:24 Güzel fakat yavaş ilerliyor (anlamak ve anladığımı sindirebilmek adına ben yavaş ilerledim en azından). Kimileri Farabi'nin en son okunması gereken kitabının Mutluluğun Kazanılması olduğunu söylüyor fakat ben buna katılmıyorum. Kitap gayet Farabi'nin yaklaşık yedi alanda düşüncelerini anlatıyor. Aslında elli sayfada Farabi'nin felsefesini, görüşlerini, kimleri referans aldığı, kimlerin eserlerini neden okumadığı gibi konularda bilgi sahibi yapıyor.
Kitap genel olarak bence ağır dil ve anlatım içeriyor bu nedenle Farabi hakkında bir bilgisi ya da felsefe alanında bir geçmişi olmadan okunmaya açık bir kitap değil.
Onun dışında da Farabi ile görüş ayrılıkları yaşadığım ve açık şekilde buna katılmıyorum dediğim noktalar oldu. Bu Platon'u okurken ya da Seneca'yı okurken de oldu. Farklı dönemlerin yarattığı koşullar ve sınırlar içinde düşünülen bir düşünceyi o sınırların dışında olarak anlamak ve hak vermek tabi ki çok zor olacaktır fakat bu yine de katılmadığım gerçeğini değiştirmiyor. Yine de bu kitaba bana kattıkları için teşekkür ediyorum.