Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 05 Eylül 2023 10:48 Avcının ava dönüştüğü bir zeminde kitabın ilk sayfalarından itibaren yazar içinize şüphe tohumları ekmeye başlıyor.
Leon Gott bir avcı ve duyarlı bir postacı sayesinde cesedine ulaşılıyor. Çünkü dördüncü günün sonunda da artık posta kutusunun dolu olduğunu görmesiyle harekete geçiyor postacı.
Gott'un evi büyük ya da küçük avladığı hayvanlarla dolu bir koleksiyon adeta. Hiçbirini ayırt etmemişti. En küçüklere bile yer vardı duvarlarında. Hatta elinde küçük porselen fincanlar, yine ufacık bir masanın etrafına oturmuş dört fare de bu manzaraya dahildi. Alice Harikalar Diyarında'ki çay partisinden bir kesit gibi adeta. Ama ürkütücü.
Daha da ürkütücü olan ayak bileklerinden turuncu naylon bir iple bağlanıp, baş aşağı sarkıtılmış, karnı yarılmış ve boşaltılmış olan çıplak bir adam görüntüsüydü. Bir av hayvanı gibi baş aşağı asılmış ve açlıktan gözü dönen hayvanlar için tavandan sarkan bu şey müthiş bir ziyafete dönüşmüştü.
Peki böyle korkunç bir şeyi kim ve neden yapmıştı şimdi bunu öğrenme zamanıydı. Çöp kutusuna baktıktan sonra ise çözülmesi gereken bambaşka sorunlar daha eklendi. İki kalp ve iki çift akciğer... Değerli bir leoparın kayıp postu da buna eklenince iş biraz daha karmaşık hale geldi. Peki bu cinayetin başka bir olay ya da cinayetle bir ilişkisi var mıydı akıllarda bir sürü soru belirdi.
Yazarın anlatım dilini ve olayları birbirine bağlama şeklini yine çok sevdiğim bir içerik oldu benim için. Aklı gelmeyenin başa geldiği, heyecanın hiç düşmediği ve sonuna kadar tahminlerle ilerleyeceğiniz güzel bir polisiye gerilim okumak istiyorsanız kapağı hemen aralayın derim.