Ağustos 2023
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2024 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 01:48
DİRİLİŞ-TESS GERRITSEN,320 sayfa Yine soluk soluğa ,akıcı,elden bırakılmadan okunan,Gerritsen’e yakışan bir roman.Bir Tess hayranı olarak ne yazarsa okunur diyen bir okuyucuyum.İki seneye yakındır bu kitabının peşindeydim ve tüm stoklar tükenmiş durumdaydı kitap sitelerinde.Yılbaşı üstü, kapağı yenilenerek tekrar basımı yapıldığını görünce yeni yıla mutlulukla girdim.Kitabı güzelleştiren bir yanı da Rizzoli &Isles ikilisinin macerası.Bu ikilinin olduğu romanları ayrı bir güzel yazarın. Kitabımız,günümüzden altı yıl önce ,Afrika’nın içlerinde,yedi maceracının iki rehberi eşliğinde yaptıkları safari ile başlıyor.Önce aslanlar,kaplanlar,filler ve Afrika’nın cangılları içinde başlayan macera birden insan avına dönüşüyor.Kim av kim avcı olduğu bilinmeyen,her sabah bir cesedin parçalanmış bir şekilde veya bir ağaç dalından sarkar vaziyette bulunduğu bir bir sürek avına dönüşüyor. Ve günümüz ile dönüşümlü olarak kitabımız devam ediyor. Günümüz;avcı ve tahnitçi (tahnitçi:İçi doldurulmuş süs hayvanı yapma sanatını yapan kimse )Leon Gott, duvarlarında başlarını sergilediği vahşi hayvanlar gibi, evinde baş aşağı asılmış halde, ölü bulunur. Aynı zamanda ona teslim edilmiş değerli bir leoparın postu kayıptır. Maura Isles cesedi inceledikten sonra bu cinayeti, ülkenin çeşitli yerlerinde çözülememiş bazı davalarla ilişkilendirir. Altı yıl önce Afrika’da kaybolan bir safari grubuyla Leon Gott cinayeti arasında bir bağ olduğu ortaya çıkar.Yıllar sonra o safari olayında herkesin öldüğü veya kayıp olduğu sanılırken bir kişinin kurtulduğu anlaşılır.Ve hiç kimsenin bilmediği sadece katilin bildiği o kişiye Jane Rizzoli ulaşmak zorundadır.Ama bu kişi kimdir?Şu an nerededir? Rizzoli katilden önce o kişiye ulaşabilecek midir?Her şeyden önemlisi de kurtulan o kişi konuşacak mıdır?
2024 19. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2024 01:36
Yazarın Rizzoli & İsles serisi içerisinde en sıra dışı öyküsü olmuş. Ve emin olun bu kitabı bitirebilmek için uykusuz geceleri göze alabilirsiniz. Soluksuz ve keyifli okumalar.
2023 71. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2023 13:04
Herkese merhaba polisiye kitaplarını sever misiniz ? Ben aşırı bayılıyorum bir de şöyle bir şey var ki yazarın kalemi bağımlılık yaratıyor olay örgüsünü o denli işliyor ki son satırlara katar katili tahmin etmek imkansızlaşıyor ama size göre herkes katil olmak potansiyeli taşıyor cinayet ile geçmişte yaşanan olayı birleştirme şekli çok ustaca her satırda bir sonraki bölümde neler olacak diye okuyorsunuz. • Neyse efendim kısaca konusundan bahsetmek istiyorum;Kitabımız iki ayrı zamanda geçiyor biri 6 yıl önce Safari turunda yaşananlar ve günümüzde ise sıra dışı bir şekilde işlenen cinayetin katilini bulmaya çalışarak geçiyor. • Günümüzde tahnitçi olan ünlü avcı Leon Gott evinde baş aşağı asılmış bir halde ölü bulunur. Cinayetin ürkünç detaylarının öğrenilmesinin yanı sıra Leon’a teslim edilen değerli kar leoparı postu’da kayıptır. Detayları inceleyen Rizzoli ve Isles'in kendilerini birden 6 sene öncesine Afrika’da kaybolan ve sadece bir kişinin kurtulduğu bir bağlantı bulur. Bakalım dedektifle Afrika’da sağ kurtulan Millie ile konuşmayı başara bilecekler mi bu bilmece çözüle bilecek mi ? Günümüzde işlenen bir cinayetin neden 6 sene öncesiyle bir bağlantısı var hepsi ve daha fazlası kitabın içinde okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
2023 24. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2023 16:53
Herkese merhaba Bugün size harika bir kitap ile geldim. Dedektif Rizzoli ve Isles serisinin Doğan Kitap Etkinlik Hesabı tan yeni çıkan bu kitabı bana bir kez daha polisiye okumayı neden sevdiğimi hatırlattı. Bazı yazarların popüler olması her zaman harika kurgular çıkardığı anlamına gelmez ama @tessgerritsen okurken kaliteli zaman geçirdiğinizi hissediyorsunuz. Konusuna gelecek olursak, Afrika’da başlıyor hikaye ve bir grup gencin yaptığı safari gezisini anlatıyor. Masum başlayan bu gezinin devamı ise oldukça kan dondurucu ilerliyor. Kitabın devamında ise altı yıl sonrasında avcı ve tahnitçi olan Leon Gott’un sergilediği hayvanlar gibi baş aşağı asılmış, iç organları çıkarılmış halde bulunan cesedi ile kahramanlarımız cinayete dahil oluyor. Bu bir ritüel mi? Yıllar öncesinde yaşanan olay ile bağlantısı ne? Kitabı okudukça birden fazla teori üretebilirsiniz ama sonunda kesinlikle şaşıracaksınız. Polisiye okumayı sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum Tess Gerritsen
Polisiye
2026 19. kitabı
Okunma: 15 Mart 2026 00:00
Belgesel tadında, büyük kedigillerle ilgili harika bilgilerin yer aldığı, gerilimi bol, çok fazla inişli çıkışlı, muhteşem bir kitap okudum. Zaten hayvan belgesellerini çok seven biri olarak kitabın hikayesine, işlenişine, konusuna bayıldım.
2024 15. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2024 20:50
Bir Tess Gerritsen kitabı daha. Rizzoli & Isles serisinin on birinci kitabı. Gayet zekice bir kurgu ile yazılmış olup akıcı, temposu hiç düşmeyen bir polisiye kitabı. Diriliş kitabı, avcı ve tahnitçi bir kişinin vahşice cinayeti ile başlıyor. Ceset incelendikten sonra ülkenin farklı yerlerinde işlenen cinayetler ile ilişkilendirilir. Ayrıca 6 yıl önce Afrika'da safariye çıkıp kaybolan bir grup ile arasında bağlantı kurulması ile safaride kurtulan tek kişiye ulaşmaya çalışılır. Katil kendini gizlediği, arkasında hiç iz bırakmadığı için katili bulmak hiç kolay olmayacaktır. Farklı farklı kimlikler kullanan bir katil ile karşı karşıya. Kimliksiz bir katil. Hiç kolay bir mücadele olmayacak. Tess Gerritsen
·320 syf.·
2024 302. kitabı
Tess muhteşemsin Jo Nesbo uzattıkça uzatsa da Tess kısa öz ve bir o kadar da akıcı yazıyor resmen gerildim kim bu kim diye ve lanet olsun yanıldım Altı yıl öncesindeki bir Safari gezisinden günümüze uzanan bir macera soluksuz okudum. Kesinlikle Rizzoli & Ishes serisini tavsiye ederim
2024 Okuma Raporları
2023 257. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2023 10:48
Avcının ava dönüştüğü bir zeminde kitabın ilk sayfalarından itibaren yazar içinize şüphe tohumları ekmeye başlıyor. Leon Gott bir avcı ve duyarlı bir postacı sayesinde cesedine ulaşılıyor. Çünkü dördüncü günün sonunda da artık posta kutusunun dolu olduğunu görmesiyle harekete geçiyor postacı. Gott'un evi büyük ya da küçük avladığı hayvanlarla dolu bir koleksiyon adeta. Hiçbirini ayırt etmemişti. En küçüklere bile yer vardı duvarlarında. Hatta elinde küçük porselen fincanlar, yine ufacık bir masanın etrafına oturmuş dört fare de bu manzaraya dahildi. Alice Harikalar Diyarında'ki çay partisinden bir kesit gibi adeta. Ama ürkütücü. Daha da ürkütücü olan ayak bileklerinden turuncu naylon bir iple bağlanıp, baş aşağı sarkıtılmış, karnı yarılmış ve boşaltılmış olan çıplak bir adam görüntüsüydü. Bir av hayvanı gibi baş aşağı asılmış ve açlıktan gözü dönen hayvanlar için tavandan sarkan bu şey müthiş bir ziyafete dönüşmüştü. Peki böyle korkunç bir şeyi kim ve neden yapmıştı şimdi bunu öğrenme zamanıydı. Çöp kutusuna baktıktan sonra ise çözülmesi gereken bambaşka sorunlar daha eklendi. İki kalp ve iki çift akciğer... Değerli bir leoparın kayıp postu da buna eklenince iş biraz daha karmaşık hale geldi. Peki bu cinayetin başka bir olay ya da cinayetle bir ilişkisi var mıydı akıllarda bir sürü soru belirdi. Yazarın anlatım dilini ve olayları birbirine bağlama şeklini yine çok sevdiğim bir içerik oldu benim için. Aklı gelmeyenin başa geldiği, heyecanın hiç düşmediği ve sonuna kadar tahminlerle ilerleyeceğiniz güzel bir polisiye gerilim okumak istiyorsanız kapağı hemen aralayın derim.
2026 16. kitabı
Tess Gerritsen... Heyecanın hiç bitmediği, muhteşem gerçekçi kurgu, soluksuz okunan kitaplarıyla bence en usta polisiye yazarı.. Hala okumadığım kitapları var. Hepsini bitirmek için can atıyorum.
2024 4. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2024 19:57
Polisiye bu mudur? Budur. İlk sayfadan alıyor kitap insanı içine ve kitabı bırak bırakabilirsen. Afrika'sı, Amerika'si, safarisi, büyük kedileri, kesmesi bicmesi derken kitabın sonunu getiriyorsunuz. Tess ablamız bizi bir değil birden çok katil adayına yönlendiriyor ki ben bunu her polisiyede görmek istiyorum. Son 20 sayfada 3 katil adayım vardı daha ne olsun. Kitap 3 günüme müthiş bir soluk kattı. Diriliş ile buluşmamı sağlayan Nurdan Hoca'ma sonsuz teşekkürler. İyi okumalar.

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.