"Umut mavide,
İnsan sevgide,
Öykü dalında güzel."
Herkese selaaamm
Salı gününe birbirinden güzel öykülerle başlamaya ne dersiniz?
Roman okumaya ara vermek istediğim zamanlarda benim elim hep öykü kitaplarına gidiyor. Bu sefer de adıyla dikkatimi çeken bir kitap okudum.
"Dalında Öyküler ".
Yakın zamanda kalemleriyle tanıştığım ve çok sevdiğim Ali Bektaş ve Özge Doğar'ın da aralarında olduğu 14 yazar tarafından kaleme alınan 14 öykü bulunuyor kitapta.
Tek yazara ait 14 öykü okumak yerine, birbirinden farklı 14 yazarın kalemiyle tanışmak çok keyifli geldi ve ilk defa böyle bir öykü kitabı okudum. Ali Bektaş'ın Romantik İttifak öyküsünde Derya'ya üzülürken, Nuray Elçin'in Reklam Arası öyküsünde anne sevgisi görmeyip hayattan soyutlanan Hülya ve Cemil kardeşlere acıdım.
2020 İstanbul Öykü Yarışmasında ikincilik ödülü kazanan Özge Doğar'ın "Kolonya İster Misiniz?" öyküsünde ise Mevhibe Teyze sayesinde iyi insanların hâlâ var olduğuna ve hepimize umut oluşuna tanık oldum.
Her öykünün ayrı bir yolculuğa çıkardığı bu güzel kitabı ben yine @herayokuyanlarkulubu 'm ile beraber okudum. Siz de güzel bir yolculuğa çıkmak ve hayata bir mola vermek isterseniz kitabı okuma listenize ekleyebilirsiniz. Her Ay Okuyanlar Kulübü
Dalında ÖykülerKolektif · Romanoku Yayınları · 202353 okunma